Mazda Premacy: antenne inbouwen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

Wie kan mij zeggen hoe ik het best een nieuwe antenne in de auto kan zetten. Hij zit rechts buiten in de deurstijl en moet via een deel van het dashboard naar de radio op het middenconsole worden aangesloten.
bij voorbaat dank voor het advies.

carprobleem2014

Geplaatst door carprobleem2014 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

limbra (645), 10 jaar geleden

Allereerst de antenne kabel achter de radio loskoppelen (evt. radio uitbouwen als je er niet bij kan komen) ,
Indien nodig/aanwezig kap(pen) onder dashbord bestuurderszijde verwijderen (zodat je er beter bij kunt),
Antennekabel opsporen en deze rustig natrekken richting portier , (evt. de kabel "helpen" als deze verstrikt raakt in de kabelboom).
Clips los maken (no2 op afbeelding).
Raamstijl kap/afdekking (bestuurderszijde) verwijderen (clips losmaken van antennebuis - no1 op afbeelding)
2 schroeven antenne voet (raam/dakstijl buitenzijde) verwijderen en de antenne compleet uit de raamstijl halen/trekken .

Nieuwe antenne monteren is uiteraard in omgekeerde volgorde , zorg dat de nieuwe kabel netjes onder het dashbord komt te liggen en geen bewegende delen kan raken (stuurkolom-pedalen) .

[url=https://imageshack.com/i/0b7gluj][img]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600...[/img][/url]

Succes.

carprobleem2014 (0), 10 jaar geleden

Beste Limbra ,
Hartelijk dank voor je mail met de complete informatie over het vervangen van een antenne op de Mazda Premacy. Ik ben erg blij met je advies en ga dit dan ook volgen. Ik laat je het resultaat even weten, maar ga er van uit dat jouw info perfect is.
groeten

kaleido 1 (2055) PRO, 10 jaar geleden

Mocht de antennekabel door een holle stijl lopen , dus lastig door te voeren , kun je er voor kiezen om de antenne een stukje uit het dak te trekken , de oude kabel van de antenne afknippen en deze gebruiken om de nieuwe kabel er doorheen te trekken .

carprobleem2014 (0), 10 jaar geleden

Beste Limbra en Kaleido,
Dank jullie beiden voor de tips en adviezen met betrekking tot het vervangen van de antenne.
Raamscherm links voor volledig gedemonteerd, (opletten dat niets van de plastic bevestiging lipjes afbreekt) en de kabels van de nieuwe antenne doorvoeren en weer in de bevestigingen klikken. Bij mij zat de koppeling van de antenne niet tot achter de radio, maar op de stuurkabelboom gemonteerd, dus het koppelen was vrij simpel te doen en alles functioneert en speelt weer prima.
nogmaals hartelijk dank
Joop Bos

limbra (645), 10 jaar geleden

Fijn dat het gelukt is , thanx voor de feedback .

groetjes .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.