Mazda Premacy: camber afstellen voorwiel

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 100 pk

Geachte forum leden
Ik heb bij mijn Mazda gezien dat de rechterband aan de binnen zijde verder gaat slijten dan aan de linkerzijde het camber links is -1 graad (is ok )
Ik zie dan ook links niets aan deze band en heeft een gelijkmatige slijtage.
Bij mijn rechterkant is dit zeker- 3 tot -4 graden negatief dat zal te veel zijn denk ik
Nu is mij bekend dat je dit kunt corrigeren door de schokdemperplaat te verdraaien ik heb daar naar gekeken en dat zou kunnen (merkteken staat er op )
Maar naar welke kant moet ik deze plaat verdraaien ik boel daar mee links of rechts (gezien van voor de auto ) Ik moet dus naar die -1 graag toe
e de waele

Edewaele

Geplaatst door Edewaele (60) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1970) PRO, 10 jaar geleden

Dit is zo thuis op de stoep niet te doen , auto laten uitlijnen bij een fatsoenlijk bedrijf.

MX3 1.6 16v (0), 10 jaar geleden

Ik zou het niet zelf doen, de kosten zijn het niet , en ook even kijken of er niet meer aan de hand is. ( Schade door een botsing , of slijtage ).

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Daar komt nog bij dat de sporing ook verandert wanneer de camber gewijzigd wordt. Dus goed laten uitlijnen bij iemand die weet hoe het moet.

Edewaele (60), 10 jaar geleden

Ik heb de auto laten uitlijnen en zal nu wel goed zijn denk ik maar het was zeer weinig dus ik ga het nu afwachten hoe de sluitage verloopt
e de waele

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.