Mazda 6 Sportbreak 2006: AT-waarschuwing

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: LF, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 108

Goeiemiddag!

Sinds een jaar of twee heb ik een Mazda 6 sportbreak uit 2006, een automaat. Al vanaf het moment dat ik hem kocht brandt een geel waarschuwingslampje van de automatische transmissie (AT). Destijds leek het te gaan om een elektrisch iets, want schakelproblemen waren er niet en uitlezen gaf destijds enkel een algemene foutcode. Eigenlijk nooit problemen gehad, maar sinds ongeveer een half jaartje merk ik dat ie wat minder soepel schakelt, en dan eigenlijk alleen bij warme motor (vanaf ongeveer 20-30 minuten rijden). Hij heeft dan aardig wat toeren nodig om van z'n 2 naar 3 te schakelen, soms gecombineerd met een schok/bonk, en wanneer ie van 3 naar 4 gaat "schiet" hij vaak kort door qua toerental naar ongeveer 3800. Andere versnellingen eigenlijk geen problemen. Heb transmissievloeistof en filter laten vervangen, na twee testritten lijkt het nu heel iets beter maar nog verre van opgelost. Uitlezen resulteert in foutcode P0744 ("koppelingsdruk van koppelomvormer - regelsolenoïde werkt met tussenpozen"). Ook merk ik dat de cruisecontrol bij ongeveer 110 km/u en hoger geen constant toerental houdt (schommelt licht heen en weer) maar wel gewoon constante snelheid. Dit laatste staat denk ik los van de rest, al moet ik zeggen dat ik niet bijster veel verstand van auto's heb.

Mijn vraag is dus: lijkt dit alles een groot probleem en waar kan ik beginnen met oplossingen zoeken? Een complete revisie van de bak lijkt me meer te kosten dan de auto zelf, dus is denk ik niet echt een optie. Misschien herkent iemand de symptomen?

Hopelijk weet iemand wat, alvast hartelijk bedankt!

GijsLijb

Geplaatst door GijsLijb , lid sinds 5 maanden geleden

3 Reacties

oldford PRO, 5 maanden geleden

Dat is wel een heel kromme vertaling van deze foutcode.
P0744 - Koppelomvormer overbruggingskoppeling kortstondige onderbrekingen in circuit
Bij langere onderbrekingen in het cirecuit zou je P0740 of P0743 krijgen i.p.v. P0744.
Misschien een slecht kontakt in een stekker.

GijsLijb, 5 maanden geleden

Maar dat kan dan toch niet verklaren waarom er ook daadwerkelijk schakelproblemen zijn bij warme motor, zou ik zeggen? Of leest de computer wellicht iets verkeerd uit, bedoel je?

Vandaag kwam er nog een schepje bovenop: op een gegeven moment wilde hij helemaal niet meer opschakelen van z'n 3 naar z'n 4. Moest hem tien minuten aan de kant zetten en daarna deed ie het weer enigszins.

FortLauderdaleLimo, 4 maanden geleden

Hi, our lux and limo rental service is working in Miami, FL, could you tell me if you found great specialists for Mazda here? We have some Mazda cars here right now in our catalog: https://fortlauderdalelimoservices.com/ could I pm anyone from Miami and get a contact for great mechanics for a full-time job?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 Sportbreak of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.