Mazda 6 Sportbreak 2019: Trillingen

Bouwjaar: 2019, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: PE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 121

Hi,
Eerder heb ik problemen gehad met onbalans / trillingen in het stuur en door de hele auto. Na veel zoeken bleek dat een wiel niet rond was. Dat is gecorrigeerd.
Wat ik nog wel merk is dat de auto de trillingen van het wegdek erg doorgeeft naar de auto. Is dat iets wat bekend is bij deze auto? De bandenspanning is al verlaagd maar ik vind het nog niet "rustig". Misschien dat ik er door het eerdere gedoe wat gevoelig voor ben maar ben benieuwd naar meningen.

Dank

wesselpost

Geplaatst door wesselpost (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 2 jaar geleden

Wat is de bandenmaat ?

wesselpost (0), 2 jaar geleden

Hi, 17 inch 225. Heb de bandenspanning al verlaagd van 2,5 naar 2,3 (cf opgave) maar voel nog steeds iedere trilling vanuit het wegdek.

kaleido 1 (945) PRO, 2 jaar geleden

225 ? 17 mis de hoogte.

wesselpost (0), 2 jaar geleden

Hi,
De complete bandenmaat is 225/55 R17.
Dank voor het meedenken.

kaleido 1 (945) PRO, 2 jaar geleden

Het is dus geen extreem lage band.
Dan kan het merk nog iets uit maken , een band met een stugge wang zal minder comfort geven dan 1 met een zachte wang.
Het onderstel is niet in te stellen ?

wesselpost (0), 2 jaar geleden

Weet niet of het onderstel is in te stellen. Heb nu het plan opgevat om de zomerbanden eronder te laten leggen en dan naar een bandenspecialist met Hunter Roadforce te gaan om een analyse te laten uitvoeren. Ben er inmiddels wel klaar mee en moet nog 40000 met deze lease auto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 6 of stel zelf een nieuwe vraag.