Mazda 3: Auto maakt gierend/jankend geluid met gas geven, wat kan dit zij

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik bezit een Mazda 3 uit 2004. Bij voornamelijk vochtig weer hoor ik bij het gas geven een wat jankend/gierend geluid. Hoe meer toeren ik maak, hoe erger het wordt.
Het geluid verdwijnt wanneer ik de koppeling intrap om naar een andere versnelling te schakelen.

De dealer heeft al naar de multiriem gekeken, maar deze staat strak. Hij heeft er ook wat vloeistof opgespoten voor het geval dat de riem wat droog zou zijn, het probleem is er echter nog steeds.

De dealer kon het geluid niet direct traceren, omdat het (nog) niet erg hard hoorbaar is, maar het is wel storend. Hij vermoedt dat het een lager is van de spanrol of waterpomp.

De auto heeft op dit moment 50.000 km gelopen. Hij heeft driekwart jaar stilgestaan, maar ik weet niet of dit ermee te maken kan hebben.

Iemand een idee over wat het zou kunnen zijn of wat ik het beste zou kunnen doen? Ik vind het zo vreemd dat het voornamelijk bij vochtig weer lijkt op te treden.

Aanstaande zaterdag vertek ik met vakantie waarbij ik verwacht rond de 4000km te gaan rijden. Nu las ik ergens anders op internet dat het ook met de (krukas)poulie? te maken zou kunnen hebben en dat daar de motor kapot van zou kunnen gaan? Dit verontrust me nogal! De auto heeft overigens een ketting, geen distributieriem.

Alvast bedankt.

Marc2011

Geplaatst door Marc2011 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Als het geluid weg is als je de koppeling intrapt, dan heeft het niets met de motor te maken, maar wel met de versnellingsbak en aandrijfassen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 3 of stel zelf een nieuwe vraag.