Mazda : automaat

wie kan mij vertellen waarom mijn automaat bij het inschakelen in r (achteruit) met een klap inschakeld,dit ging voorheen soepel.

remo9456

Geplaatst door remo9456 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

schakeld die wel gelijk in zijn achteruit als je hem in de R zet, en doet die dat bij stationair draaiende motor????

remo9456 (0), 18 jaar geleden

jack
hij schakeld bij koude draaiende motor wel in r ,alleen gaat dit met een klap(bij warme motor is het minder) daarna kun je gewoon achteruit rijden,als je hem in d of 2 zet gaat de automaat
schudden en hoor je een schuurend geluid dat oploopt met het toerental van de wielen,alleen in stand 1 met hold ingeschakeld rijd hij normaal.

dit mankement heb ik 2 maanden geleden ook al gehad,toen heb ik in elke versnelling van 1 tot d tien minuten gereden en het was weg,dit helpt nu niet.

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Remo, is de kleur van de olie en het oliepeil van de automaat OK?????
Zoja, verstel de "zogenaamde gaskabel" wat naar de bak gaat een beetje, zowel naar binnen als naar buiten (deze zit naast zijn normale gaskabel aan het gasklephuis) en probeer of het probleem verdwijnt.

remo9456 (0), 18 jaar geleden

hallo jack
ik heb weer geprobeerd met de auto te rijden en na enkele minuten rustig rijden in 1 daarna 2 en vervolgens d rijd hij weer normaal,mischien is de computer nu weer opnieuw geprogrameerd? ik ga de olie nogmaals controleren en de kabel nazien,zit er trouwens een filter in de bak?

alvast bedankt voor de hulp

mvg remo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Overig of stel zelf een nieuwe vraag.