Mazda Xedos 6: Automaat werkt niet goed

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Mijn Xedos had het probleem dat hij van de eerste naar de tweede versnelling licht schokte. Daarnaast ging hij van 2 naar 3 niet helemaal lekker, de toeren liepen eerst flink op en liepen dan langzaam weer naar beneden. De olie zag er bruin uit, dus daarom heb ik de olie ververst (dexron II-D). Direct na het verversen was het probleem nog steeds ongeveer gelijk, maar toen ik vandaag een eindje ging rijden deed hij in de derde versnelling erg vreemd. Het toerental fluctueert enorm, en als je goed gas geeft gaat het toerental flink omhoog, zonder dat je echt vooruit komt. Het lijkt dus net alsof hij slipt in de derde versnelling. In de vierde versnelling komt hij volgens mij niet meer, maar het kan ook zijn dat het daar hetzelfde gaat. In de eerste en tweede versnelling rijdt hij nog wel prima. Ik heb toen het oliepijl gemeten en dat was iets te hoog, een halve centimeter ofzo. Dus ik heb weer wat olie afgetapt, en weer bijgevult tot wel het juiste niveau, maar het probleem blijft. De olie is trouwens nog steeds bruin.
Ik denk daarom dat het niet zoveel met de olie te maken heeft, maar dat de derde versnelling misschien verbrand is ofzo. Zou het probleem nog ergens anders kunnen zitten (in het aanstuurmechanisme oid), of is de versnellingsbak aan revisie toe?
Als hij moet worden gereviseerd wil ik denk ik de versnellingsbak verwisselen. Is een versnellingsbakwissel goed te doen bij deze auto?

johanl

Geplaatst door johanl (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Xedos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

johanl (0), 13 jaar geleden

Niemand een idee wat het kan zijn? en of de bak makkelijk te verwisselen is?

Als ik met een koude motor weg rijd dan schakelt hij eerst wel naar zijn 3, maar komt gaat daarna slippen.
Eenmaal warm blijft het een en al slippen in zijn 3 en hij komt niet meer in zijn 4.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Xedos of stel zelf een nieuwe vraag.