Mazda 626: banden spanning

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 18

wat is nou de juiste banden spanning voor mijn mazda 626 1997 Ge Model
mijn banden maat is dus 205/45/16 ik heb nu voor 2,5 bar en achter 2,7 is dit goed ??
ik kan nergens duidelijk informatie vinden hierover en als je de euromaster vraagt die zegt zo en profile tyer center weer zo en de mada dealer weer anders

of is het gewoon maar een schatting wie kan mij duidelijkheid hier over geven

alvast bedankt

ulbert

Geplaatst door ulbert (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

205/45/16 : normaal gebruik voor 2.0 , achter 2.0
vol belast voor 2.2 , achter 2,6

Bron:
bandenspanningstabel Goodyear

ulbert (0), 12 jaar geleden

o dus heb ik ze te hard gedaan dus ? morgen maar goed doen ,bedankt hans

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Je kunt het ook zo laten. Het wordt vanzelf wel minder, nooit meer........ En meestal is de bandenspanningcontrole toch al een ondergeschoven kindje.

DJS8 (0), 12 jaar geleden

Heb eens in de Autobild meen ik een test gezien wat de invloed is van onjuiste bandenspanning. Het verschil in weggedrag t.o.v. de optimale spanning is bij te hard kleiner dan bij te zacht. Bovendien neemt de loopvlaktemperatuur bij te zacht in combinatie met hoge snelheden nogal toe en is de rolweerstand hoger (dus hoger brandstofgebruik). Beter iets te hard dan iets te zacht dus. Verder (Moderator heeft gelijk): als je met optimale spanning begint, zak je naar te zacht (tenzij je vaak de bandenspanning controleert, doen maar weinig mensen). Als je bij iets hard begint, zak je naar optimaal (of wellicht iets te zacht). Dus gemiddeld is de spanning dan beter! 0,2 of 0,3 bar boven de 'optimale' spanning is OK. Met koude banden controleren, niet na een auto(snel)wegrit, dan loopt de spanning altijd op door de hogere bandtemperatuur!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.