Mazda 121: Benzinemeter blijft op 0

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Beste forumleden,

Ik heb een Mazda 121 (bolhoedje) met het probleem dat de benzinemeter op 0 blijft staan. Tijdens het rijden ging de meter ineens langzaam naar beneden, en toen weer langzaam omhoog. Dat gebeurde binnen een kwartier een paar keer zo, maar uiteindelijk zakte hij helemaal naar beneden en blijft daar nu staan. Dat zou een slecht contact tussen de meter en de vlotter betekenen lijkt me.

Ik heb het dashboard al naar voren gehaald waarbij ik de twee aansluitstekkerblokken heb los kunnen nemen en ingespoten met contactspray. Na het opnieuw monteren doet hij het echter nog steeds niet. Hoe en waar moet ik nu verder zoeken?

Graag jullie ideeen.

Alvast bedankt!

Anomic

Geplaatst door Anomic (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 121? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

tankelement kapot

Anomic (0), 16 jaar geleden

[quote=robby10030]tankelement kapot[/quote]
Is dat makkelijk te vervangen of door te meten?

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

nou voor deze auto weet ik dan niet precies maar meestal zit er of in je kofferruimte of onder de achterzitting een ronde afdekplaat kan van plastic zijn of ijzer en vastgescrhoefd met een paar schroefjes of gewoon er zo uit te wippen daaronder zit meestal het tankelement zel zeker van zijn dat als je daar gaat sleutelen je geen sigaret of vuur bij de hand hebt

Anomic (0), 16 jaar geleden

Ok dank je, ik zal eens kijken daar. Is het ook zo dat als je de stekkertjes op de sensor losneemt en met elkaar verbind de benzinemeter moet uitslaan? Ik heb wel eens zoiets gezien bij een brommer :)

Anomic (0), 16 jaar geleden

Dat is ook sterk ... ga ik net tanken, start ik de motor gaat de wijzer gewoon weer omhoog. Het gekke is dat na het contact is uitgezet blijft de meter bovenin staan ... :S Zelfs met de pluspool van de accu LOS ... ik snap er niks van. Is de meter soms rot?

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

zit er achter op jou dashbord niet zo'n blokje van 4 bij 3 cm zoals op de foto ??zo ja vervangen die maar,dat jou pijltje omhoog blijft staan kan wel kloppen er zit geenveertje aan wat de wijzer naar beneden trekt dit gaat pas werken als er spanning op komt te staan[url=http://imageshack.us][img]http://img107.imageshack.us/img107/963/i...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 121 of stel zelf een nieuwe vraag.