Mazda Tribute 2002: Brandstofpomp defect?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: YF, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 91

Hallo gisteren kon ik na het tanken de motor niet meer starten. Was kennelijk een probleem met de ontsteking of de benzinetoevoer. Benzine handmatig ingespoten en de motor startte direct. Dus een benzineprobleem. Brandstofpomp nagelopen. Stroomtoevoer in orde, benzineslang losgemaakt: bij starten komt er geen benzine uit. Vraag: kan het zijn dat deze pomp kan worden gereinigd en is vuil dan een mogelijk probleem geweest? (Nee, geen diesel getankt). Andere vraag: als de pomp echt kapot is, waar kan ik dan een nieuwe of een gebruikte pomp kopen. Graag ook het codenummer van deze pomp. NB: Zit er in een Ford Maverick met een Ford Zetec motor misschien de zelfde pomp? (De afbeelding is van een Maverick pomp, kon geen andere foto vinden)

EdjePee

Geplaatst door EdjePee , lid sinds 1 week geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Kijk eerst eens of er wel spanning op komt , geen zekering defect ?
Gaat de startonderbreker er wel af ?

EdjePee, 1 week geleden

Hallo, Stekker van de draad naar de pomp al losgehaald en gecontroleerd. Er staat spanning op. Stekker weer aangesloten en de stekker van de pomp zelf gecontroleerd: ook spanning. Dus is er volgens mij ook geen zekering defect.

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Maar ook massa ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Tribute of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.