Mazda Tribute 2002: Brandstofpomp defect?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: YF, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 91

Hallo gisteren kon ik na het tanken de motor niet meer starten. Was kennelijk een probleem met de ontsteking of de benzinetoevoer. Benzine handmatig ingespoten en de motor startte direct. Dus een benzineprobleem. Brandstofpomp nagelopen. Stroomtoevoer in orde, benzineslang losgemaakt: bij starten komt er geen benzine uit. Vraag: kan het zijn dat deze pomp kan worden gereinigd en is vuil dan een mogelijk probleem geweest? (Nee, geen diesel getankt). Andere vraag: als de pomp echt kapot is, waar kan ik dan een nieuwe of een gebruikte pomp kopen. Graag ook het codenummer van deze pomp. NB: Zit er in een Ford Maverick met een Ford Zetec motor misschien de zelfde pomp? (De afbeelding is van een Maverick pomp, kon geen andere foto vinden)

EdjePee

Geplaatst door EdjePee , lid sinds 8 maanden geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Kijk eerst eens of er wel spanning op komt , geen zekering defect ?
Gaat de startonderbreker er wel af ?

EdjePee, 8 maanden geleden

Hallo, Stekker van de draad naar de pomp al losgehaald en gecontroleerd. Er staat spanning op. Stekker weer aangesloten en de stekker van de pomp zelf gecontroleerd: ook spanning. Dus is er volgens mij ook geen zekering defect.

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Maar ook massa ?

check

Beste antwoord, geplaatst door EdjePee, 8 maanden geleden

Met dank voor de adviezen kan ik melden dat de Mazda weer rijdt. De pomp was inderdaad kaduuk. Garage meldde dat nieuwe pompen zeldzaam zijn en dat ik op € 700 minimaal moest rekenen. Gevraagd of een gebruikte pomp de oplossing zou kunnen zijn. Geen probleem. Ben op internet gaan zoeken en kwam een pomp van een Ford Maverick/Escape uit de zelfde tijd tegen. Nu wist ik al dat de Mazda een lookalike van die Ford is, dus de gok genomen en die pomp besteld. Bij elkaar € 50! Die heeft de garage gemonteerd en de motor krijgt weer benzine. Probleem opgelost. Nog iets: op Youtube kun je een video vinden ( https://www.youtube.com/watch?v=ieSbhiII... ) waarin iemand de complete pomp (zie afbeelding) heeft gedemonteerd, Vervolgens heeft hij het eigenlijke pompje (andere foto) eruit gehaald en door een nieuwe vervangen. Dus kun je het raden: ook zo'n pompje, bij elkaar € 35 , gekocht en mijn oude pomp uit elkaar gehaald, pompje vervangen. en nu heb ik zelfs een reserve!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Tribute of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!