Mazda 323: Centrale deurvergrendeling weigert.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: DITD2.0

De centrale deurvergrendeling weigert op de rechterachterdeur. De andere deuren doen het goed. De vergrendelknop reageert wel maar onvoldoende. De eerste keer lijkt die het goed te doen. Druk je nu weer op openen dan gaat het al met wat minder kracht en dichtmaken lukt dan helemaal niet meer een tweede keer. De kracht lijkt bij elke volgende beweging verder af te nemen. De fut is er dan helemaal uit lijkt wel. Wacht je even dan gaat het weer met wat meer kracht maar vaak niet voldoendeom de deur goed te vergrendelen of te ontgrendelen. Zelf denk ik aan een slecht contact. Die aansluiting aan de middelste deurstijl reageert niet op iets van aandrukken, daar lijkt het niet te zitten. Heb al getracht de deur te demonteren maar krijg de handgreep er niet vanaf. Kan niet goed zien hoe dat zit. Iemand hier ervaring mee? Weet iemand wat er met die vergrendeling aan de hand kan zijn?

groet, Conradus

conradus

Geplaatst door conradus (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

conradus (50), 16 jaar geleden

Heeft iemand wat meer info over het demonteren van de motor uit de centrale vergrendeling van een achterdeur van genoemde type auto? Kan er in mijn vraagbaak niet zoveel informatie over vinden. Een beschrijving uit een werkplaatshandboek zou ideaal zijn. Ik heb anders het gevoel dat ik aan de verkeerde onderdelen ga zitten trekken en er iets afbreekt.

groet, Conradus

Jack T (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi Conradus,

Het motortje heeft zijn beste tijd gehad, je kunt er ook een universeel motortje in plaatsen, stukken goedkoper!!!

Gr. Jack

conradus (50), 16 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor je reactie maar hoe kom ik aan zo'n motortje?

groet,

Hans4040 (300) PRO, 16 jaar geleden

http://www.extremeshop.nl/?page=producte...

maar ik zou eerst eens de deurbekleding er af halen en de zaak schoonmaken en invetten.
Vaak is het een mechanische kwestie.

mvg,
Hans.

Jack T (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi Conradus,

Met een beetje eigen improvisatie kun je een uni. motortje makkelijk plaatsen en aansluiten op de bestaande bedrading in het portier.
Een 2-draads motortje is voldoende.

Het slotmechanisme zal idd. soepel moeten werken zoals Hans zegt, dit kun je controleren door het knopje handmatig op en neer te bewegen.

Gr. Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.