Mazda Premacy: Climate control probleem

Bouwjaar: 2001

betreft diesel. Automatische temperatuurinstelling heeft last van overshoot en undershoot. Bijvoorbeeld: temperatuur op 22 graden ingesteld wordt het interieur veel te heet en na 5 a 10 minuten veel te koud, lijkt erop dat airco bijkomt en blijft dan te koud.En moet de temperatuur veel hoger ingesteld (24 graden)worden om een aangename temperatuur te bereiken. Is dit een bekend euvel? En wat is de remedie. NTC voeler(s) defect?

technichien

Geplaatst door technichien (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo technichien

Is dit een naderhand ingebouwde climate controle van John Gold?

technichien (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik weet het niet,nomaliter 3 draaiknoppen, nu linker knopplaats lcd display met hoger lager temperatuurinstellingstoetsjes en buitentemperatuur toetsje met rood ledje vorstwaarschuwing.Ziet er orgineel uit?!

technichien (0) PRO, 18 jaar geleden

Met klant gesproken is inderdaad later ingebouwde regeling.

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Technichien

Je hebt inderdaad een John Gold climate controle.
Wat de regeling betreft van deze climate controle, is inderdaad aan de grove kant. Heb in het verleden verschillende ingebouwd maar hadden dit probleem allemaal, maar of dat zo erg was als bij jouw kan ik niet zeggen. Eventueel een telefoontje naar de helpdesk van John Gold kan natuurlijk geen kwaad.

gr. Jack

technichien (0) PRO, 18 jaar geleden

John Gold zegt niet van hun, zou fabrikaat/leverancier?? GOMES zijn. Wie het weet mag het zeggen

BRINKMAN (0) PRO, 18 jaar geleden

je hebt waarschijnlijk een climate comfort, probleem is denk de plaats van de binnentemperatuurvoeler, deze eens op een andere plaats zetten en kijken wat er dan gebeurt, heb hetzelfde gehad met mijn golf 4 voeler verplaatst en het werkt een stuk beter gr Jan & Marc

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Technichien

Sorry voor de verkeerde info, ik heb nog eens in de oude doos gekeken en heb nog documentatie gevonden van jouw climate comfort. Het merk is inderdaad Comes met een (C), leverancier is PeBe&R in Weert (limburg) side is www.pbenr.nl, techneut aldaar is Dhr. Knaapen.
Ik heb nog een bedienings handleiding, als je interesse hebt hoor ik het wel.

gr. Jack

technichien (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt Jack en de Brinkmannen. Wij hebben contact gehad met de mazda dealer die deze wagen geleverd heeft en de climate control gemonteerd, deze stuurt de bij hem nog aanwezige documentatie toe en noemde het bedrijf te Weert. Laat horen hoe het afloopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.