Mazda Premacy: Bevriezing voorruit

Bouwjaar: 2000

Er zijn vele topics over dit onderwerp, maar toch plaats ik er een bij.
Ik heb zeer regelmatig het probleem dat de voorruit bij vorst aan de binnenkant bevriest. Is deze niet bevroren dan is ie wel extreem vochtig. De (handmatige) airco zit er net een jaar in. Ik weet niet hoe het voor die tijd was, omdat ik de airco bij aanschaf van de auto heb laten inbouwen. Ik lees veel over het pollenfilter, maar waar zit deze bij de premacy? Verder heb ik het een en ander geprobeert met de stand van de recirculatie of het zijraam op een heelklein kiertje, maar niets helpt.

revave

Geplaatst door revave (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Reijnko

vraagje: bevriest de voorruit aan de binnenkant tijdens rijden?

revave (0), 18 jaar geleden

De voorruit bevriest 's nachts aan de binnenzijde. Op het moment dat ik dan instap moet ik aan de binnenkant krabben i.p.v de buitenkant.

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Reijnko

Je hebt misschien ergens een waterlekkage waardoor de vloerbedekking nat is, het opstijgende condens slaat dan neer op jouw ramen en bevriest dan.
Als dat niet het geval is moet je eens voordat je de auto parkeert, airco uit en de kachelmotor op de hoogste stand zetten, zodat de verdamper onder het dashboard droog geblazen wordt. Dit kun je zowiezo het hele jaar door doen, om nare luchtjes te voorkomen.

gr. Jack

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

O ja, de pollenfilter zit rechts, onder het dashboardkastje, dekseltje weghalen dmv vleugel of M6 moertje, dan filter in 2 delen naar beneden eruit trekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.