Mazda Premacy: Mazda Premacy stinkt erg chemisch

Bouwjaar: 2001

Hopelijk is er onder de professionals iemand die weet wat er met mijn Mazda Premacy 2.0 dtid diesel aan de hand is. Wat is het geval. De auto heeft met name bij de koude start een vieze chemische lucht die op ogen en keel slaat, dit is echt geen uitlaat dieselgas. Iemand die bij mij de aico afgevuld heeft vertelde dat hij tranende ogen bij de auto kreeg en zei, Dat het overbrande brandstof was. ben er mee bij een revisiebedrijf geweest, die vertelde dat de koppakking lek was en heeft deze vervangen. Kosten ¤ 1300,-- maar hielp niets, nu wil hij de verstuivers eruithalen kosten tussen de 300 en 400 euro, maar geen garantie dat het opgelost is, oja de brandstofpomp is ook iets vroeger gezet dit kwam omdat ik nadat de koppakking vervangen was mijn power kwijt was, heb ook al alle soorten reinigingmiddelen in mijn tank gehad, ben langzamerhand radeloos. De auto heeft inmiddels 210000 km gelopen. Bij de mazdadealer is de computer uitgelezen, geen foutcode's.
Ik hoop dat er iemand bij is die dit uit ervaring weet
Bij voorbaat mijn dank
Peter

Pjotr

Geplaatst door Pjotr (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Arie560 (0), 18 jaar geleden

Tank je wel goede diesel? Heb je al eens geprobeerd met brandstof van een andere pomp? Commonrail motoren hebben zowiezo al een andere geur dan de oude diesels, vooral bij koude motor.

Laurens6460 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het inlaat spruitstuk gereinigd met het vervangen v/d koppaking zo nee moet je dat bekijken. er zit bij die km stand vaak heel erg veel kool aanslag in, daar door krijgt de motor te weinig lucht wat de verbranding beinvloed.

Pjotr (0), 18 jaar geleden

bedank voor jullie snelle antwoord, maar, ik dacht niet dat dit type een commonrail motor is. Wat betreft het inlaatspruitstuk dat moet ik informeren bij het revisiebedrijf. Ik houd jullie op de hoogte, maar mijn tussenpersoon bij dat revisibedrijf is deze week op vakantie, dud even geduld aub

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Peter, je hebt idd GEEN commonrail tis een DITD. En koolaanslag in het inlaatspruitstuk bij dit type is me niet bekend, wel bij de non-turbo`s.

Pjotr (0), 18 jaar geleden

dank je wel Jack, hoef ik het niet te vragen, maar ik hoop dat iemand nog met de oplossing komt

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Peter, heb je misschien een standkachel in jouw auto, dit is een achteraf ingebouwde acc.

Pjotr (0), 18 jaar geleden

Nee Jack helaas niet, maar ben bij het revisiebedrijf geweest en dat is echt een grote jongen en die zegt nog nooit zo een gore stank uit een uitlaat te hebben geroken. Klaar ben je er mee, maar bedankt voor het meedenken.

Laurens6460 (0) PRO, 18 jaar geleden

He Jack, kool aanslag bij die ditd motoren komt heel veel voor,
let er maar eens op haal de turbo slang er af en je ziet het al.
klanten die komen met de klacht dat de auto veel rookt ( roet )
heb ik met schoon maken van het spruitstuk hele goede ervaring.
P.S dit probleem is bij mazda bekend ( ik heb die tip van Rob de Bruin )

Pjotr (0), 18 jaar geleden

Bedankt Laurens, ga zeker contact opnemen met het revisiebedrijf

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Laurens, dat de rustige DITD rijders onder ons veel erger roken tov de pittige rijders is me zeer zeker bekend, dat merk je goed bij de roetmeting vandaar dat ik voor de meting eerst eens flink pipeclean. Maar ik heb het nog nooit zo extreem gehad dat ik een spruitstuk heb moeten schoonmaken wat wel bij de non-turbo`s voorkomt, (zelfs voor 3/4 dicht zit)
Maar je weet ook dat niet alle problemen overal in het land voorkomt.

gr. Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.