Mazda Premacy: Schokkend optrekken Premacy 2.0

Bouwjaar: 2002

Wie kan mij advies geven?

Ik heb sinds 6 maanden een (occasion) Premacy Active 2.0 L, bouwjaar april 2002. Huidige km stand ca 42.000. Vanaf het begin heb ik soms! last van het zeer schokkend optrekken van de auto, vooral als de motor nog niet warmgedraaid is. Als de motor al een beetje op temp. begint te komen verloopt het optrekken normaal. Als de klacht optreedt (al tijdens het koppelingsproces) is het "schokken" tijdens het optrekken vrij hevig. De enige remedie is dan afremmen en opnieuw optrekken. In de meeste gevallen gaat het dan goed. Na max. 2 keer heb je geen problemen meer tijdens de rit.
Het vervelende is dat dit "een af en toe klacht" is: in de 6 maanden dat we de auto hebben is dit 10 tot 12 keer gebeurd.
Ik heb de auto 2 keer naar de Mazda dealer gebracht. Helaas heeft men toen niets kunnen constateren. Als preventieve maatregelen heeft men de behuizing van de motorelectronica (computer?) droog/schoongemaakt (omdat bij aflevering van de auto de motor was schoongespoten) en het motormanagement bijgesteld zodat de motor bij koude start een hoger toerental draait.
De klacht was echter niet verdwenen.
Nogmaals, hoewel de klacht relatief weinig optreedt, geeft het je een oncontroleerbaar gevoel, zeker met het oog op de zomer als we de caravan weer achter de auto hebben.

Wie herkent deze klacht en wat is er aan gedaan?
Dank voor jullie evntuele response.

Jodi

Geplaatst door Jodi (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

koppelingsschakelaar af laten stellen!!!!

Jodi (0), 18 jaar geleden

De auto nogmaals naar de garage gebracht. Gelukkig is de klacht nu ook door hen geconstateerd! Na alle relevante oorzaken te hebben gecontroleerd, wijt men het aan de koppelingsplaat en men zal deze binnenkort vervangen. Afwachten maar.

c van Loon (0), 17 jaar geleden

Naar het schijnt zit er in een bepaald type mazda een onjuiste combinatie van koppelingsplaat en drukgroep. Hier zou een schrijven over zijn van mazda nederland. Bij mij is om een soortgelijke reden de plaat en/of drukgroep vervangen waardoor het probleem over was

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.