Mazda 626 DiTD Exclusive: CV-passagierzijde functioneert niet meer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: DiTD

Op dit moment werkt de CV van de passagierzijde-voor niet meer. Een korte tijd heeft het gehapert (na een paar keer proberen lukte het), nu doet het niets meer. Op alle andere portieren werkt de CV prima.

Om het voorportier passagierszijde te kunnen openen moet de sleutel in het slot worden gestoken en omgedraaid (op dat moment worden alle andere portieren automatisch ontgrendeld door de CV), in deze positie moet de sleutel blijven en kan het portier worden geopend.

De CV heeft een afstandsbediening (harde knoppen).

Ik heb een werkplaatshandboek 'So wird's gemacht', maar hierin staat geen beschrijving / oplossing voor dit probleem voor zover ik kan nagaan.

Hoe kan ik dit probleem het beste aanpakken?

dirkvandenbroek

Geplaatst door dirkvandenbroek (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Wellicht een losse steker op het motortje dat het slot bedient. Als je de bekleding los maakt, dan kun je wellicht meer zien. Het motortje zit volgens mij ergens halverwege de hoogte van deur. Als je het motortje uitbouwt, dan kun je het met een losse 12V voeding testen. Dan weet je of je het probleem in de bedrading moet zoeken of in het motortje zelf.

dirkvandenbroek (0), 17 jaar geleden

Dank je Nico voor je reactie. Het was de motor van de CV, die zit met drie schroeven vast in het portier. Schrikbarend duur zo'n ding, € 250,- incl. btw bij de dealer. Dan maar voor € 70,- van de sloop...

Ik heb foto's gemaakt van de reparatie, voor het geval iemand anders met hetzelfde probleem zit. Is het mogelijk deze foto's te uploaden?
Ook ben ik bezig de automatische antenne te repareren. Wel de moeite waard, want nieuw kost dat ding € 526,- bij de dealer. Ongelooflijk wat een prijzen! Dit wil ik ook wel op foto zetten en uploaden voor het archief, als dat bestaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.