Mazda 5: Fluitend zoemend geluid in 5e versnelling Mazda 5

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo , wanneer ik in de 5e versnelling rijd hoor ik een zoemend / fluitend geluid uit het motorcompartiment komen. Dit geluid hoor ik niet in de 2e en 4e versnelling en denk het soms zachtjes te horen in de 1e en 3e versnelling.(dit kan ook suggestie zijn)
Het geluid is niet bij alle snelheden aanwezig ( boven de 120kmh is het weg). Het is aanwezig bij gaspedaalgebruik en bij gebruik van (later ingebouwde)cruisecontrol. Bij intrappen koppeling of loslaten gas verdwijnt het ook weer. Iemand een idee waar de oplossing gezocht moet worden?

Lange tijd heb ik gedacht dat het te maken had met de hydr. stuuroliepomp (EPHAS). Deze maakte van de winter lange tijd lawaai tijdens de koude periode. Het fluitende geluid welke deze maakte is nu grotendeels over , alhoewel de pomp nog niet zo stil is als toen ik de wagen aanschafte. Je hoort 'm nog licht fluiten als je naast de auto (met de motorkap dicht) staat.

mvg Frank

Frank R

Geplaatst door Frank R (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

je zou denken aan het lager van de vijfde versnellng maar ik zou beginnen met het oliepeil of dat nog inorde is in de bak.
misschien is olie verversen ook nog iets om te proberen.

groetjes jan.

Frank R (0), 14 jaar geleden

Nadat ik de gaskabels van gaspedaal alsmede cruisecontrol wat strakker heb gezet lijkt het geluid tussen de 80 en 100 Kmh bijna verdwenen te zijn , tussen de 100 en 120 Kmh komt het dan weer terug.

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nou dan kan het toch geen kwaad om in ieder geval de olie van de bak tecontroleren of teverversen want dat is het goed koopste om tedoen en ben je zeker dat het daar niet aan legt.


groetjes jan.

Frank R (0), 14 jaar geleden

Ben naar de dealer geweest voor een proefrit . Uitleg dealer : Probleem komt wel vaker voor bij de 5 en schijnt een motor "eigen" geluid te zijn welk zo rond de 100/105 kmh het sterkst hoorbaar is . Is onderzoek naar gedaan door importeur , en schijnt geen kwaad te kunnen , is hooguit irritant en er is verder ook niets aan te doen. Komt ook wel voor bij de 6.

jan T (10) PRO, 14 jaar geleden

nou dan heb je in iedergeval zekerheid dat het geen kwaad kan en rij je een stuk rustiger.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 5 of stel zelf een nieuwe vraag.