Mazda PREMACY: Geen brandstof.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: FP, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 74

Heren.

Na een ongevalletje, waarbij de linkervoorkant van deze auto een uurtje onder water heeft gestaan, de nodige controle's uitgevoerd aangaande motorschade door waterslag etc.
Behalve een nat luchtfilter en een doorweekte zekeringenkast in de motorruimte niets bijzonders gevonden. Alles droog/schoongemaakt, alles werkt, alleen motor wil niet aan de gang. De brandstofpomp werkt niet, krijg geen brandstof aan de verstuivers.
Met remmenreiniger loopt hij wel, dus ontsteking etc is in orde. Welk relais is van de brandstofpomp, en waar zit deze ??? apart afgezekerd ??? Crash schakelaar ergens aanwezig ????
Hopelijk kan iemand me aan deze informatie helpen, op internet is er helemaal niets van te vinden, en ook autodata laat me in de steek.

Alvast bedankt,
Marcel

hellbat

Geplaatst door hellbat (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

memos (10) PRO, 8 jaar geleden

Zal in zo'n geval, zonder gegevens, eerst. eens de brandstofpomp apart aansturen en kijken of hij dan wel loopt.

Helaas weet ik je niet verder te helpen met de plaats van de crashsensor of het relais, maar dan weet je tenminste als hij dan wel loopt dat het in het relais circuit zit en niet in de aansturing van de injectoren.

hellbat (0) PRO, 8 jaar geleden

Dat was ook de opzet van mijn vraag, welk relais, dus wat kan ik hoe doorverbinden. Tank moet er onder uit om bij de pomp te komen, dus laatste optie.

Echter, via WWW toch een penbezetting van de diagnosestekker weten te vinden, hierop zou pen F/P aan massa gelegd moeten worden om het brandstofrelais te activeren.
In de zekeringkast ging inderdaad 1 relais tikken. Deze eruit getrokken, en doorverbonden via opschrift naast de pootjes ( Coil/coil niks mee doen, andere 2 Com/NO doorverbinden met draadje ) en auto start. Relais opengebroken, en hier stond dus ook nog wat water in.
Nieuw relais besteld.

Met vriendelijke groeten
Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.