Mazda 626: Handrem

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i (FP)

Beste mensen, ik lijk het bekende handrem euvel te hebben.

Zondag ergens geparkeerd op een hellinkje. Na wegrijden na een paar km een klapperend geluid linksachter. Gestopt, de velg was gloeiend heet. De handrem liep aan. Een paar keer los-vast en we konden onze weg vervolgen. Maar gisteravond deed hij het weer!

Ik gebruik de handrem overigens altijd, ik weet dat dit een zwakke plek is van de 626 en dat het mede veroorzaakt kan worden door weinig gebruik van de handrem. Ligt het aan de kabel? Ik vind het griezelig om hiermee door te rijden en ben ook bang voor de gevolgen voor de remschijf (krom).

Denken jullie dat het iets kleins is, zoas de remkabel? Voetrem doet het wel gewoon goed. Remblokken achter zijn mei 2008 vervangen.

Alvast bedankt voor reacties.

verweija

Geplaatst door verweija (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

arjan ik zou zeker er niet mee door rijden ik zou denken dat de kabel de oorzaak is maar laat dit controleren en mijn advies gebruik de hand rem niet meer voordat hij gerepareerd is en zet hem zolang als je parkeerd in zijn 1.

groetjes jan.

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Vaak zitten de klauwen vast. reviseren of vervangen biedt dan oplossing

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.