Mazda 626: zwarte bougies bij lpg

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 2.0

Ik heb mijn bougies vervangen (ngk 6be) omdat de auto stotterde op lpg. bijna alle bougies waren meer of minder zwart, roetvorming denk ik en ik lees op het www dat dan de kabels niet meer goed zijn. Kan ik dat testen?
Ik lees ook dat de verhouding te rijk kan zijn. Hoe kom ik daar achter?

Ant

ant

Geplaatst door ant (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

verbruikt hij veel olie op gas heb je namenlijk geen roetvorming als je op gas rijd is je olie ook altijd helderder dan op benzine of diesel,en of je mengsel te rijk is moet je even langs de gasboer om te chekken of garage co laten meten

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Of je rijd op beide brandstoffen.

Hans

ant (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord.

Wat is veel olie? ik hou het niet zo bij. Ik rijd ruim 35.000 km per jaar en in een jaartijd verbruikt ie wel wat maar ik heb geen idee hoeveel. Dat hou ik niet zo bij. Wat zou normaal zijn met een dergelijke afstand?
En de afgelopen week reed ik bijna alleen nog maar op benzine. En dat gaat uitstekend.
Ik heb er nieuwe bougies ingedaan en na twee minuutjes draaien heb ik er weer eentje uitgehaald en ook die was meteen een klein beetje met aanslag. De auto draait natuurlijk eerst op benzine.

Maar goed dan laat ik co meten en stel dat dan het mengsel te rijk is. en dan?

Ant

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.