Mazda Mx5: Hoofdzekering gesmolten

Bouwjaar: 1981, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Goeieavond,

Toen ik dit weekend mijn MX5 van stal wilde halen om van het eerste mooie weer te genieten, bleek dat de batterij niet genoeg kracht meer had om te starten na een lange winter.

Geen probleem dacht ik, gewoon even de startkabels aanleggen en klaar is kees. Maar omdat aan de + pool van de batterij een zwarte draad gekoppeld is en geen rode heb ik mij vergist van polen, met als gevolg dat de hoofdzekering gesmolten is.

Nu krijg ik die zekering echter niet meer los, heeft iemand een idee? Moet ik het zekeringkastje demonteren, of toch maar langsgaan bij de garage?

DarkScr3am

Geplaatst door DarkScr3am (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

berendonck (0) PRO, 16 jaar geleden

Er waren zekeringen die vast zitten met een schroefje (kijk even goed)!

Ik meen aan de onderzijde aan een van de platte polen.

Jack T (0) PRO, 16 jaar geleden

De zwarte hoofdzekering (80A) zit aan beide zijde met een boutje vast, voor het gemak de zekeringskast in zijn geheel omhoog halen (2 moertjes)

Gr. Jack

DarkScr3am (0), 16 jaar geleden

Berendonck en Jack, hartelijk dank voor de info !!

Ik heb het zekeringskastje losgemaakt zoals je voorstelde Jack, en er zit inderdaad langs beide zijkanten van de hoofzekering een boutje.

Ik ben er wel nog niet in geslaagd één van beiden los te maken, ze zitten muurvast. Morgen ga ik langs een doe-het-zelf zaak om een sleutel te kopen waarop ik meer kracht kan zetten, en hopelijk lukt het dan wel ...

Jack T (0) PRO, 16 jaar geleden

Met een pijpsleutel van 10mm moet het lukken!!!

Gr. Jack

Mausx (0), 16 jaar geleden

en wel effe je accu afkoppelen :lol:

DarkScr3am (0), 16 jaar geleden

Jack T

Enorm bedankt, ik heb vrijdagavond de hoofdzekering vervangen en heb er net een heel zonnig weekendje cabrio plezier op zitten :).

Nogmaals dank, zonder jou was het me zeker niet gelukt.

Jack T (0) PRO, 15 jaar geleden

graag gedaan.....................)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.