Mazda Mx5: Aanschaf Mazda Mx5, maar met vreemd geluid?!?

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 N/A

Na een jaar te hebben gewacht heeft mijn broertje eindelijk een Mx5 gezien naar zijn smaak, een blauwe Miata 1.6 uit 1990. Geïmporteerd uit California, met 120d. miles. Geheel origineel, boekjes etc netjes erbij, nieuwe kap, nieuwe bandjes, nergens roest. Vraagprijs € 6500,- Vandaag heeft hij er in proef gereden, hij rijdt uitstekend alleen...
Als ik gas geef in z'n vrij (zeg 2000 tpm) dan maakt hij een geluid alsof er een lager kapot is. Zoals een kapotte waterpomp of oliepomp klinkt. Dit is (bijna) niet te horen bij stationair toerental. Nu heb ik gelezen dat er bij dit type motor vaak sprake is van een kapotte lager van de krukas. Nu heb ik niet het idee dat dit het is, aangezien het blok soepel stationair draait en dit geluid niet afneemt of veranderd bij het wegrijden. Het is overigens geen bonkend geluid.
Het lijkt mij - als het de krukaslagers zijn - dat dit aanlopende geluid veranderd/afneemt als je er mee wegrijdt omdat er kracht op de krukas komt. Ik heb er aan de ene kant een goed gevoel over omdat het blok verder loopt als een zonnetje, geen tikkende kleppen etc. Maar hoe kan ik hier het best over oordelen zonder het blok bij wijze van uit elkaar te schroeven? Volgens de dealer is het een poeli en die vervangen ze dan ook. Samen met een beurt en een half jaar garantie op het mechaniek kost hij na veel wikken en wegen € 5700,- euri. Of voor 700 minder zonder garantie, zonder beurt en zonder reparatie. Fair deal of riekt het hier ergens naar? Ik zeg: met garantie, beurt en met reparatie. Wat is jullie mening?
Alvast bedankt,

Gr. Robert

Rob4fun

Geplaatst door Rob4fun (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

zou een kapot druklager van de koppeling kunnen zijn, maar een getraind oor van een monteur kan je binnen 1 minuut meer zeggen dan 6 uur typen op deze site.

Groeten Marcel

Highway (145) PRO, 15 jaar geleden

Of aankoopkeuring bij de ANWB of DEKRA.
Nog een optie is dat je terug komt als het geluid er uit is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.