Mazda 323: Irritand krakend geluid achter

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 GLX

Hey, ik heb een 323 uit '99. 1,5 GLX. Perfecte auto bijna geen problemen en betrekkelijk lage onderhoudskosten. Maar laatste tijd hoor ik een irritand krakend geluid bij de achterwielen. Ik heb e.e.a. al eens gecontroleerd, handrem, achterwiellagers dat soort zaken maar geen oorzaak gevonden. Tot ik laatst merkte dat je het geluid goed hoort als je langzaam weg rijd en als de achtervering ingeveerd wordt. Nu dacht ik dat het de stabilisatorstang was. Die zit in rubbers met een beugel aan de achteras-brug vast. Nu heb ik die losgehaald, schoongemaakt en ingevet met kopervet. Toen was het even weg, tja heel even maar en nu is het weer terug. Iemand enig idee wat ik hier aan kan doen. Het lijkt nu ook voor te komen als ik het stuur draai. Heel irritand. Ik hoop dat iemand weet wat dit kan zijn. Bedankt vast
Groeten !!!!

Fubar

Geplaatst door Fubar (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (635), 12 jaar geleden

toen je de rubbers van de stabilisator stang gesmeerd hebt was het geluid weg zeg je ,
dus denk ik dat je het daar ook in moet zoeken , versleten stabilisator stang rubbers en/of ophanging rubbers .

Fubar (0), 12 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost, aan één zijde van de stabilisatorstang voor en achter op de verbinding met de as het kogelscharniertje vervangen en weg is het geluid!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.