Mazda 626: Jankend (piepend) geluid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: DITD

Collega's,

Wij hebben hier een Mazda 626 DITD staan met een vreemd hard geluid. Vooral bij stationair lopen is het goed hoorbaar. Met een stetoscoop is het geluid niet te lokaliseren. Het lijkt ergens ter hoogte van de nokkenas, maar je hoort het geluid door de gehele motor.

Distributie snaar + alle twee de rollen en de waterpomp zijn vervangen. Ook is de brandstof pomp door EDKS uit elkaar gehaald en opnieuwe afgesteld en schoongemaakt. De turbo is het volgens mij ook niet. Als ik namelijk bij het starten de turbo bladen heel even stil houd, dan blijft het geluid. Ook als de v-snaren er af liggen blijf je het geluid horen. Blijft over de stuurpomp of vacuumpomp?

Wie heeft dit wel eens eerder meegemaakt?

Alvast bedankt,

Jan Doornenbal
Auto Totaal

autototaalhouten

Geplaatst door autototaalhouten (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Harald1980 (0) PRO, 17 jaar geleden

2 tips:

1: Controleer de nokkenas eens, wanneer de kleppen niet op tijd gesteld worden slijt de nokkenas abnormaal hard en kun je dit soort geluiden krijgen.

2: Beschadigde tandwielen van de oliepomp kunnen ook dit jankende geluid veroorzaken. Controleer ook het tandwiel op de krukas wat de oliepomp aandrijft. Heb dit probleem meegemaakt bij een 626 DITD en zelfs al bij een 6 CITD!!!

hurrie (0), 16 jaar geleden

misschien dis snaar te strak geeft jankend geluid

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.