Mazda mazda 323f: koelvloeistof/koppaking

Bouwjaar: 1993

als je koppaking lek is klopt het dan dat je koelvloeistofniveau daalt?????

dupl-u-33609-5dd14a6a9bf50+spikey

Geplaatst door dupl-u-33609-5dd14a6a9bf50+spikey (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat kan, maar hoef niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dupl-u-33609-5dd14a6a9bf50+spikey (0), 18 jaar geleden

hoe zou je het verder nog kunnen zien heb bijv. geen luchtbellen in me reservoir en auto loopt en rijd perfect

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Spikey,uuuuuh Erik het kan ook gewoon een uitwendige lekkage zijn!!!!bijv. een slangetje

Hoeveel moet je bijvullen per kilometers?

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat is het probleem? Daalt alleen de koelvloeistof of heb je ook andere klachten? Als alleen je koelvloeistofniveau daalt zou ik hem eerst eens afpersen om te kijken of hij ergens lekt. Misschien kun je het zo al zien trouwens.

kasperht (0), 18 jaar geleden

Koppakkinglekkage komt regelmatig voor op 3 manieren:
1. lek tussen koelkanaal en cylinder: je verliest koelvloeistof, hebt veel witte rook uit de uitlaat, en de koelvloeistof borrelt bij de radiateur met lopende motor. Ook zal je koelvloeistof gaan stinken naar uitlaatgas (kan bij de garage vaak gemeten worden)
2. lek tussen koelkanaal en oliekanaal: er komt koelvloeistof bij de olie. er wordt meestal een mayonaiseachterige substantie onder de olievuldop aangetroffen en als je een aansteker bij de oliepeilstok houdt hoor je het knetteren door de aanwezige koelvloeistof
3. lekkage van olie of koel-kanaal naar buiten. op de buitenkant van het motorblok is veel olie of een witte aanslag te zien rond de koppakking.

dupl-u-33609-5dd14a6a9bf50+spikey (0), 18 jaar geleden

nou het probleem is niet dat ik koelvloeistof verlies dat is het gekken verder rookt ie niet me olie is gewoon normaal geen mayonaise dus hahah.en heb indd me blok express schoongemaakt en meer dan vuil en beetje stof vind ik niet dus dat is het ook niet.

het rare is dat bij me reserve reservoir achter dat van me ruitenwisser daar was het bruinig en het stonk maar naar mij idee leek het wel of het verrot was want voor zo ver ik kan zien lijkt het wel of daar de vuiligheid in opgezogen gedumpt word?want er gaat namelijk 1 slangetje naar me koeling is dun slangetje 1 in dat reservoir en 1 gaat gewoon in het luchtledige dus het lijkt wel of daar zuurstof door naar me koeling gaat en de vuiligeheid in me reservoir komt

kasperht (0), 18 jaar geleden

Hoe lang geleden is koelvloeistof voor het laatst ververst. Aangeraden wordt om om het jaar te verversen...

dupl-u-33609-5dd14a6a9bf50+spikey (0), 18 jaar geleden

nou heb van een oude man gekocht en vrees dat dat indd langer als een jaar geleden is dus heb inmiddels nieuw koelvloeistof gehaald

alvast bedankt allemaal

buzzin (0), 18 jaar geleden

Spoel hem even door met water ofzo. dan word de nieuwe koelvloeistof ook niet meteen brak.

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Volgens mij is er inderdaad verder niks geks aan de hand. Gewoon een keer verversen de koelvloeistof en het probleem lijkt me opgelost. Wel even het systeem schoonspoelen ja.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.