Mazda 323: startmotor

Bouwjaar: 1993

Klant zegt dat onder het rijden spontaan starmotor mee gaat draaien .Heb de auto een uur laten draaien bij ons zoveel mogelijk gerommelt aan de bedrading en het kontakt slot mar er gebeurt niets. Nu kost een nieuw slot ¤ 115,00 exbtw en montage klant wil wel betalen maar ook garantie dat de startmotor nu heel blijft. Wie heeft hier ook dergelijke problemen mee ? Henk

autohenk

Geplaatst door autohenk (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wmuller (0), 18 jaar geleden

Kijk de isolatie van de draden naar de startsolenoide nog eens goed na. Heb het een keer gehad dat de sm spontaan ging werken tijdens het rijden en niet meer ophield zonder de + van de accu te halen. Bleek restant van schade, ik had een keer de neus in elkaar gereden (Simca 1100, sm zat rechtsvoor, vlak achter de bumper). Bij herstel en vervangen van front was niet opgevallen dat de isolatie een van de draden naar de sm beschadigd was. Pleistertje er op en nieuwe benix (met juiste aantal tanden) en de zaak was klaar.

Siem Bijman (160) PRO, 18 jaar geleden

Je kunt ook een proeflampje aansluiten op de startdraad en deze in het dashbaord monteren, zodat de klant direkt kan zien dat de startmotor mee gaat draaien. Zo voorkom je misschien schade en weet je misschien waar het aan kan liggen.

autohenk (0) PRO, 18 jaar geleden

Siem. dat ga ik morgen doen om het voor de klant niet onnodig kostbaar te maken .Een kontaktslot kost ook weer 135,00 ex dank je voor het meedenken maar in het weekend kwam ik er zelf al op .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.