Mazda 323: Koplampen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16V

Weet iemand toevallig wat de 2 draaiknoppen langs mijn koplampen doen en hoe ik ze moet gebruiken?
Het enige wat er op staat is "turn clockwise"

Toon van der Rijt

Geplaatst door Toon van der Rijt (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Is dat niet voor de hoogte instelling van de koplampen?
anders zou ik zeggen , draai er eens aan terwijl je op een muur schijnt.

mvg,
Hans.

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Als het een 323F is met inklaplampen, dan kun je met die draaiknoppen de lampen met de hand omhoog of omlaag doen. Wel eerst even het stekkertje van de aandrijfmotor loshalen. En ja, die knoppen heb je nodig als je de lampen wilt verwisselen (takke klus).

Toon van der Rijt (0), 17 jaar geleden

Dank je voor de info

weet je zeker dat het nodig is bij het verwisselen van de lampen? want dat heb ik laatst nog gedaan door ze gewoon omhoog to klappen met die knop langs het stuur :)

Nico8119 (0), 17 jaar geleden

Ik kon er in ieder geval zowel neergeklapt als omhooggeklapt niet goed bij. Maar wij hadden er eentje uit '90 (inmiddels op de sloop vanwege doorgeroeste balken -helaas- ik vind het namelijk nog steeds een leuke auto) en wellicht is de constructie aangepast bij jouw auto.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Veel werk Nico??? Nou dan moet je niet een nieuwe Ducato moeten voorzien van nieuwe voorlichten.......grille demonteren....koplamp demonteren....
Maar van een Fje? Welnee man.

Sytze

Jack T (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Toon,

Deze knoppen heb je niet nodig om de lampen te vernieuwen, zoals je zelf al zegt; met de schakelaar de klaplampen openen dan de zwarte kap demonteren (4 parkers) dan de bovenste 2 boutjes uit de chrome rand schroeven dan deze rand naar onder buigen en dan de komplete lamp uitnemen.

De functie van de 2 draaiknoppen is, als er een electrische storing in het klapsysteem zit, kun je de lampen met de knop handmatig open/dicht draaien.

Gr. Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.