Mazda Demio: Lager Mazda Demio

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Hallo experts,

probleem is als volgt; drie jaar geleden is het lager rechtsvoor vervangen, dat bleek volgens de garage na vervanging "niet goed te zijn"en is een week later weer vervangen.

Afgelopen zomer begon de auto een vreemd geluid te geven, bleek toch de lager rechtsvoor weer versleten te zijn, die is twee weken geleden vervangen.

Afgelopen woensdag is de lager zeg maar stuk gegaan toen ik met 120 over de snelweg reed, met als gevolg dat het wiel vastliep en ik ternauwernood de auto op de vluchtstrook heb kunnen zetten. Lepelwagen van de ANWB heeft me opgehaald, mannen van de ANWB gaven aan dat het wel eens kon gebeuren dat een nieuwe lager zomaar kapot gaat.

Ik heb anderhalve week zonder problemen gereden, auto gaf geen raar geluid, reageerde niet vreemd of wat dan ook De lager die er twee weken geleden is ingezet is niet gedaan door een garagebedrijf maar door een persoon die al jaren het onderhoud van de auto doet en hier jarenlang ervaring in heeft. Is in het recente verleden monteur geweest en geeft aan dit nog nooit meegemaakt te hebben.

Nu is mijn vraag, hoe groot is de kans dat dit inderdaad kan gebeuren met een nieuwe lager? Zou dit een montagefout geweest kunnen zijn ondanks dat de auto anderhalve week goed gereden heeft? Is er iets bijzonders aan de lager van de Mazda waar bij het vervangen van de lager op gelet moet worden wat misschien over het hoofd is gezien?

Heel eerlijk gezegd was t best een benauwde ervaring om die klap en dat gekraak te horen en de auto met moeite op de vluchtstrook te krijgen.

Alvast bedankt voor jullie moeite!

Groeten,

Sytse

SytseFlyge

Geplaatst door SytseFlyge (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Demio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

SytseFlyge (0), 9 jaar geleden

Daarnaast trouwens, maar stuk kleiner probleem, is er al jaren een bepaald loeiend geluid te horen bij het rijden, garage heeft hier 2 dagen naar de oorzaak gezocht maar niets kunnen vinden. Iemand een idee? Geen prioriteit, ben benieuwder naar waar de lager.

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik heb je verhaal 2x gelezen, en ik zie dat er nu het vijfde RV- wiellager in zit ?!!

2x vervangen, waarbij er ca. 1 week later opnieuw een nieuw lager geplaatst wordt ??????? Dit is afwijkend, en zeker niet normaal

Die persoon, zal inderdaad veel ervaring hebben, zeker zo vlot na elkaar. Maar ik denk dat hier niet het juiste gereedschap wordt gebruikt. Werkplaatspers is een vereiste, en natuurlijk zorgvuldigheid.
Indien een wiellager op de juiste manier wordt gemonteerd, gaat deze zeker niet zo snel opnieuw kapot.

klaasqatar (0), 9 jaar geleden

Lagers worden erin geperst met een hydr. Pers.
Het is moeilijk te concluderen wat er fout gegaan is. Of met het inpersen van het lager, of met het inpersen van de naaf...bij niet goede ondersteuning tijdens het persen is er een risico dat het lager deels uit mekaar wordt geperst..
Overmatige slijtage is het gevolg en breuk.
Maar nogmaals..op afstand is het gissen..

SytseFlyge (0), 9 jaar geleden

Ralf, nee, dit is het derde lager sinds 2011, 2011 vervangen, bleek speling te hebben, is de week erna vervangen. Twee weken geleden is er weer een nieuwe ingezet omdat de lager naar verluid versleten was (na ruim drie jaar dus) en die is dus afgelopen woensdag stuk gegaan met alle gevolgen vandien. Linksvoor is altijd goed gebleven.

Klaas, stel dat jouw hypothese correct is, had ik dat niet moeten merken in alle stukken die ik twee weken gereden heb voordat het mis ging?

klaasqatar (0), 9 jaar geleden

Dat hoeft niet direct nee. Het enigste wat je zou kunnen merken is een brommend geluid bij het nemen van een bocht naar links/rechts..
Wat wel vreemd lijkt is dat het alleen rechts gebeurt en niet links....
Je zou toch gaan denken dat er rechts meer aan de hand is dan alleen het lager...
Maar het blijft mogelijk dat er toch een montagefout is gemaakt of materiaalfout..
Demio van mijn vrouw staat nu op 185.000km en is van 1999... nog geen lager kapot gegaan...
Maar dat zegt niet alles..
Blijft een vreemd verhaal.

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

[quote=SytseFlyge]Ralf, nee, dit is het derde lager sinds 2011, 2011 vervangen, bleek speling te hebben, is de week erna vervangen. Twee weken geleden is er weer een nieuwe ingezet omdat de lager naar verluid versleten was (na ruim drie jaar dus) en die is dus afgelopen woensdag stuk gegaan met alle gevolgen vandien. Linksvoor is altijd goed gebleven.[/quote]
Dat zeg ik; het vijfde wiellager zit er nu in. Ben benieuwd wat hier uitkomt.

werkplaatsdegoede (0) PRO, 1 jaar geleden

vulring ,sjim. weg tussen lagers

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Demio of stel zelf een nieuwe vraag.