Mazda 121: lekkage bolhoed

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Hallo,

Ik heb sinds kort een bolhoedje waar ik heel blij mee ben. Wel is er een ernstig lekkage probleem. In eerste instantie bleek er na een regenachtige periode veel (anderhalve emmer !) water te staan in de uitsparing voor het reservewiel. Dat probleem is "verholpen" door het losmaken van de rubberdoppen onderin die uitsparing. Maar nu stond er water op de voetenplaats van de achterbank.
Weet iemand waar dat waarschijnlijk vandaan komt ?
Mijn vermoeden is dat het door de achterlichten naar binnen loopt, en dan naar voren. Kan dat ?

En : Is het schadelijk als die vloermat een tijd nattig blijft ? Ik weet niet wat er onder zit, maar het voelt als een soort schuim.

Ik hoop op tips.

Alvast bedankt,
vriendelijke groeten,

Hans van der Zijpp

Hans vd Zijpp

Geplaatst door Hans vd Zijpp (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 121? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

BFW (0), 14 jaar geleden

Het kan zijn dat de achterlichten op een bepaalde plek kit hebben zitten die vergaan is, dan kan er water naar binnen komen. Vloertextiel kan in het ergste geval gaan schimmelen. Alleen waar water is ligt roest op de loer!
Leg anders iets (zo'n autopyjama bijvoorbeeld) over de achterkant van de auto en kijk na een regenbui of er dan nog water binnen gekomen is.

Hans vd Zijpp (0), 14 jaar geleden

Even update :

Na de laatste zware regenbuien lag er geen water op de vloer. Het kan zijn dat ik eerder een raampje op een kier had laten staan, of dat de auto niet "waterpas" stond en het water zodoende langs een zijkant is gelopen ipv. in het reservewiel compartiment/ loosgat.

Hopelijk verder geen lekkage..... wordt vervolgd ?

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 121 of stel zelf een nieuwe vraag.