Mazda Premacy: Lekke pakking?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 74kW

Tweedehands gekocht zonder veel info over onderhoud dus heb de riemen en spanrollen laten vervangen.
De multiriem piepte dus daarom de hele set laten doen.
Kwam er twee dagen later achter dat er zo goed als geen olie aan de peilstok kwam, snel laten bijvullen.
Ik neem aan dat dat met te weinig onderhoud te maken heeft en niet met het vervangen van die riemen.
Wel typisch dat ze dat niet gezien hebben, ook al heeft het niet direkt met de reparatie te maken.

Ik zag ook gelijk dat er olie lekt bij de kleppendeksel, wat voorheen niet het geval was. Aan de voorkant in het midden vooral maar ook links en rechts een beetje.
Kan de kleppendekselpakking gaan lekken na vervangen van de multiriem of distributieriem? Of moeten ze daar niet in zijn bij het demonteren of spannen en is het toeval?

ChevyWok

Geplaatst door ChevyWok (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=ChevyWok]Wel typisch dat ze dat niet gezien hebben, ook al heeft het niet direkt met de reparatie te maken.

Ik zag ook gelijk dat er olie lekt bij de kleppendeksel, wat voorheen niet het geval was. Aan de voorkant in het midden vooral maar ook links en rechts een beetje.
Kan de kleppendekselpakking gaan lekken na vervangen van de multiriem of distributieriem? Of moeten ze daar niet in zijn bij het demonteren of spannen en is het toeval?[/quote]
als je voor de koop even de auto goed had (laten) checken,had je het probleem van het olieniveau misschien al zien aankomen door de lekkage van de kleppendekselpakking. Als je een auto wilt kopen,zonder dat je er veel van af weet,is dat JOU verantwoordelijkheid. Dus achteraf een schuldige gaan aanwijzen is in dit geval wel heel makkelijk...

ChevyWok (0), 13 jaar geleden

Bij de koop is de auto nagekeken en heeft apk gekregen.
Daar had ik niet zo veel vertrouwen in dus is hij helemaal nagekeken bij onze garage + beurt, dus ook de vloeistoffen. Dat zou ik sowieso altijd doen maar ik vond ook nogal wat olie onder de motorkap. Hij heeft toen de stuurhuispomp vervangen.
Daarna naar een goed adres voor het gasgedeelte gegaan en daarvan ook een beurt laten doen en een kleine aanpassing.
Tot dan geen lek bij de kleppendeksel.
En nu dus de set riemen laten vervangen omdat ik liever weet waar ik aan toe ben en gelijk daarna dat niveau en lek gezien.
Ik wil juist niet ongefundeerd beginnen te roepen dat het hun schuld is dus vraag ik me af of het gewoon toeval is of dat het eventueel door de laatste reparatie zou kunnen komen. Bij sommige auto's moet de kleppendeksel eraf heb ik begrepen dus als dan weer de oude pakking gebruikt wordt dan kan dat natuurlijk altijd mis gaan denk ik dan. Maar ik weet dus niet hoe dat bij een Premacy zit. Misschien is het daar niet bij nodig en weet ik gelijk dat het toeval is.

Harald1980 (0) PRO, 13 jaar geleden

Bij de Premacy moet het kleppendeksel inderdaad gedemonteerd worden om de distributieriem te vervangen. Als deze pakking verouderd/uitgedroogd is, kan hij makkelijk gaan lekken. Of hij zit er scheef tussen, dan lekt hij ook....!

ChevyWok (0), 13 jaar geleden

[quote=Harald1980]Bij de Premacy moet het kleppendeksel inderdaad gedemonteerd worden om de distributieriem te vervangen. Als deze pakking verouderd/uitgedroogd is, kan hij makkelijk gaan lekken. Of hij zit er scheef tussen, dan lekt hij ook....![/quote]
Had even gebeld en ze zeiden zelf al gelijk dat het met de vervanging te maken had. Er is vloeibare pakking bij gedaan en de motorruimte is nog even een beetje schoongemaakt. Erg goede service dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.