Mazda Premacy: Vermogen valt weg

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 HP

Afgelopen zomer met de caravan (1000kg) naar Italie geweest. Door Duitsland geen enkel probleem gehad. Nadat we de tolstation in Oostenrijk op de Brennerautobaan hebben gepasseerd begint de autio te stotteren. Uiteindelijk kan ik het gas helemaal intrappen maar er gebeurt niets, ik heb geen vermogen meer.
De temperatuurmeter loopt iets op, maar niet verontrustend. uiteindelijk op een parkeerplaats 45 minuten gewacht. Daarna de auto gestart en weggereden. Het probleem heeft zich daarna niet weer voorgedaan.

Dit is al de 2e keer dat ons dat overkomt. Iemand op de camping in Italie vertelde mij dat de benzineslang (te) dicht bij het motorblok zat en dat dat de problemen zou kunnen veroorzaken. Ik heb zelf geen idee.

Heeft iemand dit probleem ook al eens gehad en zo ja wat is er aan gedaan.
verder is de Premacy een prima auto en kan hij onze caravan uitstekend trekken.

Martienjo63

Geplaatst door Martienjo63 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Zomer, bergop, vol beladen en met een caravan. Dan moet een motor werken en lopen de temperaturen binnen in de motor op.
Stotteren en dan niet meer op het gas reageren klinkt als het uitvallen van een cylinder.
Doorrijden met zo'n storing en dan ook met vol gas is de goden smeken om de katalysator te laten smelten.

Benzineslang te dicht bij het blok en te heet worden heet officieel "vapour lock". Dat is wanneer de benzine overgaat van vloeistof naar gas.
Niet echt waarschijnlijk met een inspuitmotor. De brandstofpomp heeft normaliter een zo'n grote flow dat er genoeg koele benzine rond gepompt wordt om de boel te koelen. Daar is het systeem op ontworpen om vapour lock te voorkomen.
Tenzij de pomp niet helemaal goed meer is of het benzine filter verstopt zit.

Hoe oud zijn de bougies (in kilometers)? En het brandstoffilter? Onlangs een keer de benzinetank volledig leeg gereden?
Of meet de brandstofopbrengst eens. Retour los en opvangen. Brandstofpomp 30 seconden laten lopen en hoeveelheid aflezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.