Mazda 323: Lekkende achterklep

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.5

Sinds een paar maanden tref ik water aan in het linkerhoekje in mijn achterklep als ik de mat optil. Als ik het een tijdje niet droog maak, is ook de ruimte van het reservewiel een badkuip geworden. Ik heb de rubbers van de achterklep gecontroleerd, maar hier is gewoon niks aan te zien, ze zijn niet verweerd of los. Zou het een optie zijn om een gaatje te boren, om zo het water weg te laten lopen?

Arjan19580

Geplaatst door Arjan19580 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Gaatje boren kan natuurlijk.
Kijk eens of het niet langs de achterlichten binnen komt?

Harald1980 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heeft de auto een trekhaak? De randen hiervan dienen afgekit te worden omdat er anders water binnenin de auto kan komen!

Nico8119 (0), 16 jaar geleden

[quote=Arjan19580]Sinds een paar maanden tref ik water aan in het linkerhoekje in mijn achterklep als ik de mat optil. Als ik het een tijdje niet droog maak, is ook de ruimte van het reservewiel een badkuip geworden. Ik heb de rubbers van de achterklep gecontroleerd, maar hier is gewoon niks aan te zien, ze zijn niet verweerd of los. Zou het een optie zijn om een gaatje te boren, om zo het water weg te laten lopen?[/quote]
Grappig. Ik heb precies hetzelfde! Er zit een rubber dopje onderin het hoekje wat je eruit kunt wippen zodat het water kan weglopen. Maar ik houd me aanbevolen voor betere oplossingen!

@Harald: ik heb een trekhaak, maar ik snap niet wat je bedoeld met 'de rand afkitten'.

Harald1980 (0) PRO, 16 jaar geleden

De trekhaak zit in de chassisbalken geschoven en zit bevestigd met een aantal bouten. Voor de bevestiging van de haak worden er een aantal gaten in de achterplaat geboord t.b.v. deze bouten. 4 van deze bouten komen binnenin de kofferbak uit (achter de bekleding). Om te voorkomen dat er via deze boutgaten water naar binnen lekt zul je de naad tussen trekhaak en carrosserie moeten afkitten!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.