Mazda 323: mazda 323 fastbreak 1.5i glx rammelend geluid na starten.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Beste Allemaal,

Als ik de auto start dan slaat na ongeveer 10 seconden een snaar aan. Dit gaat gepaard met een rammelend geluid. De snaar die aanslaat is de voorste snaar (als je voor de auto staat). Wat zou dit kunnen zijn? De snaar ziet er nog goed uit. zolang de snaar draait blijft het geluid hoorbaar!

Mvg,

Bart

mazdo007

Geplaatst door mazdo007 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Dat is waarschijnlijk de airco compressor die rammeld..

mazdo007 (0), 12 jaar geleden

Beste Hans,

Wat kan ik er aan doen?

Mvg,

Bart

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Ten eerste: heeft de auto airco?

Zo ja, dan laat je door een airco station de zaak bekijken.
Het kan dan aan de poelie liggen of een lager, in het ergste geval is de compressor helemaal naar z`n grootje en moet er een nieuwe op.

Trouwens wel vreemd, want de snaar hoort niet "aan te slaan" maar constant mee te draaien. De compressor "slaat aan".

mazdo007 (0), 12 jaar geleden

Beste Hans,

Ik ga morgen even kijken als het weer licht is. Ik denk ook dat het een lager is. Is die makkelijk te vervangen? Als ik de airco uitzet ben ik dan ook van het geluid af? Je theorie mbt. compressor slaat aan (en klopt)!

Mvg,

Bart

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Als de airco uitstaat draaid de compressor niet en rammeld dus ook niet.
Een lager is wel te vervangen, maar dan moet de compressor eruit en daarna opnieuw gevuld worden....kan je zelf niet, dat moet door een airco station gedaan worden.

mvg,
Hans

mazdo007 (0), 12 jaar geleden

Beste Hans,

Ik heb vanochtend even gekeken en ben erachter dat het geluid niet constant is. Het heeft wel te maken met de airco. Maar het zou volgens mij ook met de koelvinnen te maken kunnen hebben. Deze springen aan op het moment dat airco aangaat. Volgens mij draait de poelie van de airco compressor ook als de airco uitstaat (denk wel dat de aricocompresser meer trekt aan de poelie als de arico aangezet wordt. Ik ga van de week nog even puzelen en hoop dat ik erachter kom. Hans in ieder geval bedankt voor de moeite, ik waardeer het enorm. Mocht je mog tips hebben of iemand anders dan hoor ik dat graag!

Mvg,

Bart

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

De poelie van de airco compressor draaid altijd, maar is voorzien van een magneetkoppeling die de compressor mee laat draaien als hij bekrachtigd wordt. De compressor zelf draaid dus alleen als de airco aanstaat.
De koelvinnen kunnen ook rammelen, als daar een lager van kapot is.

succes,
mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.