Mazda 323: Mazda 323F 2.0 Ditd Sedan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb sinds eind mei j.l. 2 problemen met mijn mazda 323F

1:

Mijn voorgloeilampje blijft knipperen, terwijl ik aan het rijden ben, tot afgelopen donderdag 2 juli begon hij alleen te knipperen als ik boven de 3 t kwam... en vanaf afgelopen donderdag knipperde hij ook gewoon en dan kom ik meteen bij het volgende probleem aan..

2:

Hij stottert verschrikkelijk, bij het stationair staan, wisselt hij enorm tussen de 500 en 1500 toeren..
Waar ik ook last van heb, is als ik aan het rijden ben, dat hij plotseling extra gas geeft, ik rij bijvoorbeeld 30 in zn 2, dan geeft hij automatisch extra gas bij, zodat ik op de 35/40 km p/u zit.. dit is verschrikkelijk irritant, ik ben donderdagochtend ook langs de snelweg gaan staan en heb de anwb gebeld, die man kwam na een uur opdagen... hij heeft een bepaalde slang losgehaald (weet niet precies hoe hij heet, geloof voor mijn uitlaat) en daar zat veel roet en koolstof aanslag in, hij zei dat ik minimaal eens per week goed door moet halen.
Hij had het ook over een EGR klep die mogelijk schoongemaakt moest worden..
Kunnen jullie me verder helpen?


ps: Ik ben vanaf 5 juli t/m 19 juli op vakantie

Mvg,

Donald

Donald_k

Geplaatst door Donald_k (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Nico8119 (0), 14 jaar geleden

Eerst (laten) uitlezen, dan weet je meer. Maar ik vermoed dat je EGR klep defect is. Je kunt proberen een plaatje tussen de EGR klep en het inlaatspuitstuk te plaatsen. Dan komt er in ieder geval geen uitlaasgas en roet meer in de inlaat. Misschien zijn de problemen dan ook weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.