Mazda 626: Mazda 626 1,8 16V Startproblemen....hij wil helemaal niet meer

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 16V

hoi hoi,
ik zit met een probleem, waar ik niet verder kom. het gaat om een mazda 626 1.8 16V van 95. auto wou niet starten, dus weggesleept om ernaar te kijken. ik had eerst geen benzinedruk op de hoofdleiding, dus heb ik de pomp vervangen. naar 5 minuten starten was de motor aan het lopen, maar viel in eens naar 10 minuten weer uit. en sinds dit moment kon ik hem niet meer starten. heb ik ff de ontsteking gecheckt. de verdelerkap zag er niet meer uit. dus heb ik vedelerkap en rotor vervangen. bogies en kabels waren nog niet al te lang op de motor, dus die heb ik laten zitten. nu doet de motor wel ronddraaien en poffende geluiden maken, maar hij start niet. heb ik de hoofdleiding van de benzinetoevoer weer ff iets losgehaalt en ff gestart, maar hij geeft haast geen druk. dus het zit ergens in de aanvoer van vonk of benzine, maar ik kan het helaas ook niet vinden. ik heb de pomp zelf ook nog getest, 12v erop en hij doet het goed....bouwt vakuum op, maar aan de hooftleiding geen benzinedruk. benzine filter is ook al vervangen. dus als iemand wat weet hoor ik het graag.

groetjes Bob

oOoBobdebouweroOo

Geplaatst door oOoBobdebouweroOo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bob

Vonkt hij ook niet als hij niet wilt aanslaan ?

indien hij alleen geen brandstof krijgt,controleer eerst zekering en relai van de pomp..de pomp is nieuw en werkt zoals je zegt.

Gr Stefan

oOoBobdebouweroOo (0), 14 jaar geleden

hij vonkt wel als die start.... vandag eerst ff uitlezen....kijken wat daar uitkomt.

sx_xerox (0) PRO, 14 jaar geleden

626 GE ('91-'97) zijn in het verleden vaak uitgerust met een startonderbreking (handzender met rode knop, type: BAS 321/322).
Heb het al vaker meegemaakt dat de regelunit van de startonderbreking kapot gaat...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.