Mazda 626: mazda 626

Bouwjaar: 2002

hoi , ik wil een mazda 626 kopen uit 2002 . nu kan ik kiezen uit een 2.0i 16v lpg/g3 motor en een 18i benzine motor ze hebben beide ruim 130.000km gelopen.we rijden ongeveer 20.000 per jaar . wat is nu de beste keuze ??

jananders

Geplaatst door jananders (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Treb (0), 17 jaar geleden

Moi,
Dit is afhankelijk van zeer veel dingen.
Als je puur naar brandstof/wegenbelasting kijkt is LPG natuurlijk voordeliger.
LPG is over het algemeen toch wat storingsgevoeliger, dit zal voor extra kosten zorgen. LPG is een schrale brandstof wat de motor extra belast. (Welke lpg installatie zit erin? ik heb een lichte voorkeur voor vialle: Iets minder temperatuurbelasting van de kop door de vloeibare injectie)
Als je een zware voet hebt, veel met caravan of aanhanger rijdt, veel kilometers draait in de bergen/vakantie zou ik eerder voor benzine kiezen.
Ik heb zelf op het punt gestaan om lpg in te bouwen, maar heb uiteindelijk besloten over te stappen op diesel. Dit vind ik toch de meest betrouwbare motoren, weinig onderhoud en lange levensduur.
Groet,
Bert.

kasperht (0), 17 jaar geleden

Bij een bestaande lpg g3 installatie ben je bij 20.000km/jaar zeker al goedkoper uit als je alleen naar de basiskosten kijkt (dus niet onderhoud). En de 2.0 motor rijdt (in mijn beleving) duidelijk fijner dan de 1.8.

Ik rijdt zelf een 626 2.0 met lpg (g3) en heb nu na 70000km nog nooit "raar" onderhoud gehad dat ik op benzine niet gehad zou hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.