Mazda 626: Mazda 626 GF 1.8 niet aanslaan bij koud weer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Mijn 626 heeft het volgend probleem,als het koud is wil de auto moeiljik aanslaan,alleen als de auto langer als een dag niet is gebruikt is?
Ik heb zelf als eerste spruitstukpakking vernieuwd,die willen nog wel eens scheuren,en de brandstofpomp in de tank heb ik ook al vernieuwd,bougie,platina, kabels en bobine en de luchthoeveelheids meter ook al maar alemaal zonder succes .en er zijn geen foutcodes in de auto.?

mabake12

Geplaatst door mabake12 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 626? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

yabyum (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik zou de koelvloeistoftemperatuursensor eens goed doormeten,wanneer deze defect is werkt de extra inspuiting als de motor koud is niet.
groet andries.

Ivo_G (0), 13 jaar geleden

verdelerkap en rotor nakijken en/of evt vervangen, bij koude start niet aanslaan toch nog vaak een (eenvoudig) probleem

DJS8 (0), 13 jaar geleden

Nieuwe accu kan wellicht ook helpen. Mijn 626 2.0hp deed er altijd lang over om te starten bij koude motor, een seconde of 4. Daarna startte hij altijd. Toen de accu afgelopen november de geest gaf, een nieuwe erin (met 'calcium' technologie). En tot mijn stomme verbazing, de auto start sindsdien langzamerhand steeds vlotter. Dus niet (alleen) omdat de startmotor sneller draait, maar ook na (veel) minder omwentelingen van de startmotor. Hoe dat kan? 'k Weet 't niet.... de wegen der electronica zijn ondoorgrondelijk....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 626 of stel zelf een nieuwe vraag.