Mazda Premacy: Mazda achtervering zit vast

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Nadat ik vanmiddag weg reed merkte ik dat de Mazda behoorlijk stug aanvoelde aan de linker achterzijde, vergelijkbaar met een verlaagde auto. Heb het net bekeken maar het lijkt er op of de schokdemper vast zit, de vering veert ook niet in en uit en zit muurvast. Er zit ook bijna geen ruimte meer tussen de band en de spatbordrand Graag jullie advies.

Passat 96

Geplaatst door Passat 96 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

dutchbird (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik zou even de vering goed bekijken, klinkt mij een beetje als een gebroken veer(omdat er bijna geen ruimte zit tussen band en wielkuip) maar zou ook kunnen betekenen dat je schokbreker het loodje heeft gelegd.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Een spiraalveer zal altijd veren, ook als hij gebroken is....ik denk ook schokbreker vast/gebroken.

Passat 96 (0), 12 jaar geleden

Morgen wordt er naar gekeken. Ik zal de resultaten posten hier.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Schokdemper bevroren. Nu de temperatuur naar boven gaat, zal het vanzelf weer goed komen. Echter de schokdempers wel vervangen dan want er hoort natuurlijk geen water in te zitten dat bevriezen kan.........
Heb de afgelopen 2 weken al meerdere met hetzelfde probleem gehad.

Passat 96 (0), 12 jaar geleden

Het zijn idd de achterschokbrekers, is uitlijning nodig na het vervangen van de achterschokbrekers.????

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Uitlijnen kan nooit kwaad maar waarschijnlijk zijn de bouten die los moeten voor het uitlijnen toch al vastgeroest zodat de uitlijner er niet eens aan wil beginnen.

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

De stelbouten t.b.v. de uitlijning hoeven niet losgedraaid te worden bij het vervangen van de schokbreker, dus theoretisch(vaak ook praktisch) is uitlijnig niet nodig.De schokbreker zit aan de onderzijde met twee bouten vast aan het naafstuk. Mogelijk loopt de remleiding door een dicht oog. Is dit het geval dan voorzichtig oog open knippen,iets uitbuigen en de leiding er tussendoor halen.Monteren in omgekeerde volgorde. Hou er wel rekening mee dat verbindingsstangetjes van de stabilisator de strijd niet overleven en dat je deze er direct bij bestelt.
Succes Vutter

Passat 96 (0), 12 jaar geleden

De schokbrekers zijn vervangen, ook de stofhoezen en de onderste veerrubbers zijn vervangen. 1 stabilisatorstang is ook vervangen.
Ik heb de schokbreker die vast zat even goed bekeken, bij indrukken en uittrekken van de demperstang zat er al olie en vocht aan.
Bij deze dus opgelost. Bedankt voor jullie bijdrage.

mazdawim11 (0), 12 jaar geleden

Ook mijn Premacy begon soms flink te bonken als ik met vrieskou door een oneffenheid in de weg reed met ong. 80 km/u.
Als of er vierkante wielen onder zaten, soms wel 'n kilometer ver.
Gelijdelijk werd het dan minder. Nu de temperatuur weer boven nul is: geen enkel probleem meer!
En het typische is, mijn brommer had dit ook met de voorvork, die zat helemaal vast.
Dit komt dus doordat er water in de dempers zit dat bevriest. Ga er binnenkort aan werken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.