Mazda Premacy: Mazda premacy MAP sensor aansluiting

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i

Ik heb een marter in de auto gehad en heb geconstateerd dat het slangetje van de MAP sensor die aan de bijrijderskant onder het schutbord is bevestigd is weggevreten. Kan echter nergens ontdekken waar deze slang vandaan komt of heeft gezeten. Weet iemand hier waar deze slang vandaan komt?

Op de sensor staat KL47 E1T10372

etienne.wauthle

Geplaatst door etienne.wauthle (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Uiteindelijk komt de slang van het inlaatspruitstuk af - en wel van een punt NA de gasklep.
In alle gevallen die ik gezien heb is het een rechtstreekse verbinding.

etienne.wauthle (0), 11 jaar geleden

Beste Oldford,

Ik heb de afdekplaat van de kleppendeksel al verwijderd en het inlaatspruitstuk afgezocht. Je zou toch verwachten dat er ook een beginpunt of een afgeknaagd uiteinde te vinden zou zijn. Die slang moet ja ergens vandaan komen. Ik kan echter nergens iets vinden met het blote oog. Is er misschien iemand met een zelfde auto die me op weg kan helpen, of een mazda monteur die weet waar de slang vertrekt.

Harald1980 (0) PRO, 11 jaar geleden

Zit dit slangetje aan de onderzijde en is deze schuin afgeknaagd? Dit is dan dacht ik een pijpje om de buitenluchtdruk te meten. Maar heeft deze auto wel een MAP-sensor? Volgens mij is deze motor voorzien van een MAF-sensor.

Harald1980 (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=Harald1980]Zit dit slangetje aan de onderzijde en is deze schuin afgeknaagd? Dit is dan dacht ik een pijpje om de buitenluchtdruk te meten en zit daar verder geen slangetje op. Maar heeft deze auto wel een MAP-sensor? Volgens mij is deze motor voorzien van een MAF-sensor.[/quote]

Harald1980 (0) PRO, 11 jaar geleden

oeps, foutje....:S

etienne.wauthle (0), 11 jaar geleden

Beste Harald,

De code op de sensor is KL47-18-211A. Als je hierop zoekt is het een MAP sensor.
Slangetje is inderdaad schuin afgeknaagd. Ik ga straks nog even bij kennissen langs in het dorp die eenzelfde auto hebben. Ik zal de uitkomst straks wel even posten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.