Mazda Mx5: Miata houdt in en heeft geen power

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik ben spelenderwijs een hoop bij aan het leren via dit forum. Mijn dank is groot.

Ook mijn Miata houdt in en heeft geen power, ik weet niet of ie op 3 cilinders loopt (ik ben nl niet zo technisch). Maar ik kwam het probleem gister voor het eerst pas tegen, ik heb de auto nu 2 weken. Na het starten houdt ie in, als ik wat koppel dan doet ie het wat beter. Maar het herhaalt zich een paar keer. Na een kilometer te hebben gereden, had ik het idee dat het probleem weg was.
Wat is de juiste volgorde om te checken wat nu daadwerkelijk het probleem is? Ik las iets over bobines, bougiekabels, etc.
De temperatuurmeter van mijn Mazda schiet na het starten direct naar rechts, zou het hiermee te maken kunnen hebben? (ik plaats hier zo nog een nieuw probleem over).

broekloos

Geplaatst door broekloos (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda MX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Kees J (0), 14 jaar geleden

Vermoedelijk je temperatuursensor, deze regelt niet alleen je metertje, maar bij een koude motor moet een motor meer benzine hebben wegens condensatie op cilinderwand e.d. Dit sensortje stuurt dus een signaaltje door naar de computer, die afhankelijk van de koelvloeistoftemperatuur het mengsel aanpast.

Transaxle-Auto (0) PRO, 13 jaar geleden

En hoe staat het er nu voor met de MX5??????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda MX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.