Mazda Tribute 2002: motor houdt af en toe in

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6

Ik heb problemen met een mazda tribute V6(volgens mij ford-motor). De motor houdt af en toe in, het lijkt alsof hij heel kort echt stil valt om daarna weer gewoon door te rijden. Het heeft niets te maken met koude of warme motor, en ook niet met acceleren of constante snelheid. De ene rit gebeurt het niet of nauwelijks, de volgende doet hij het aan de lopende band. Net na het afleveren ging het storingslampje aan, uitlezen wees op een van de lambda-sensoren. Deze vernieuwd en het lampje blijft uit, het probleem blijft echter ook. Na controle en uitlezen bij de dealer bleek er nog een storing in te staan die betrekking had op de spanning van de brandstofpomp. Volgens de dealer zou dit te maken kunnen hebben met het gebruik van een niet originele kabelboom voor de stekkerdoos van de trekhaak. Dit lijkt mij echter vrij stug. Wat misschien meer in aanmerking komt is het alarmsysteem met startonderbreker. Heeft iemand dit probleem(met of zonder alarm) al eens meegemaakt? Of waar zou ik nog meer op kunnen letten?

Groetjes Patrick

Patrick8455

Geplaatst door Patrick8455 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Tribute? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Jarno213 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi, Het euvel is hoogstwaarschijnlijk de benzinepomp die op sommige momenten te weinig druk levert. Dit euvel is bekend bij de Ford scorpio V6. Daar dit dezelfde motor is zal ook de benzinepomp het zelfde of nagenoeg hetzelfde zijn.

Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Tribute of stel zelf een nieuwe vraag.