Mazda 323: Motor houdt in

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Mijn motor houdt af en toe in, heel kort, en dan begint het motorlampje geel te branden. Deze blijft dan branden tot ik het reset. Gisteren echter hield de motor, met een zware aanhanger erachter, wel een minuut lang in en begon het lampje te branden. Na een paar uur en een paar keer starten en rijden ging het lampje weer uit.

Volgens de garage gaf de boordcomputer een foutcode 0300 en betekent dit dat de bobines overslaan. Ik moest de bougies, de bougiekabels en de bobines vervangen. Ik heb echter alleen de bougies vervangen(wil ik eerst proberen omdat ik overal lees dat nieuwe bobines niet perse de oplossing hoeft te zijn!)
De bougiekabels geven geen overslag als ik ze met de plantenspuit goed nat spuit.

Zoals ik al meldde had ik gister weer dit probleem, maar dan langer en het lampje ging vanzelf weer uit.
Ik wil nu eerst het brandstoffilter vervangen, want die heb ik al een tijdje liggen. De wagen heeft nu 168000 gelopen ennhet filtermis nog nooit vervangen, dus misschien helpt dit... Nu heb ik onder de achterbank het deksel vanndentank losgemaakt.mik zie eronder de plastic behuizing van de pomp en ik twifel nu of ik wel een juist brandstoffilter heb. Het is namelijk een aluminium potje met aan elke kant een pijpje van een centimetermof vier. Kan dit kloppen? Weet iemand dat? Voordat ik de bank helemaal wegsloop lijkt het me wel handig te weten dat het een juist filter is namelijk!

wadman

Geplaatst door wadman (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1645) PRO, 11 jaar geleden

Het filter wat jij hebt zit niet in de tank , maar onder de auto .
Als het goed is rechts achter onder de auto , misschien moet je even een plastic afdekking weg halen.

wadman (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, Kaleido 1! Ik word er niet meer wijs uit, want de een zegt in de tank, de ander zegt tegen het schutbord, maar ik heb het nog niet kunnen vinden... Dus als het rechts achter onder is, dan ga ik er even onder liggen binnenkort!

kaleido 1 (1645) PRO, 11 jaar geleden

Voor het achterwiel , anders volg je de brandstofleidingen , dan kom je hem vanzelf tegen.
In de tank zit een groffilter wat 1 geheel is met de pomp , zou toch wat zijn , dat elke 60.000 km de tank open gemaakt moet worden .
Het filter wat jij beschrijft , zit echt buiten de auto , filter is in doorsnee een 8 cm en lang 12 cm zo ongeveer, staat een pijl op voor de stroomrichting of in/out.

MX3 1.6 16v (0), 11 jaar geleden

Dat filter zit ergens tegen het schutbord vlak achter het motorblok.

Eddy56 (0) PRO, 11 jaar geleden

Bobine's vervangen, als je te lang wacht kost het je katalisator, komt veel voor!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.