Mazda 323F 1.6i 16V LPG: op gas geen vermogen en inhouden

Bouwjaar: 1991

Ik heb de auto net een beurt gegeven, nieuwe olie + filter, luchtfilter en bougies. 15.000 km geleden nieuwe verdelerkap + rotor en bougiekabels.

Meestal gaat mijn auto een beetje zeuren na 20.000 km, dat hij een beurtje wil hebben. Dit heb ik bij deze gedaan en dus zou hij moeten rijden als een trein.
Op benzine rijdt hij erg goed, geen probleem. Normaal rijdt hij echter beter op gas dan op benzine. Als ik 120 km/h rij op benzine en overschakel naar gas, dan moet ik mijn gaspedaal dieper intrappen om de snelheid te handhaven. Geef ik plankgas, omdat ik harder wil gaan, verandert er niets in mijn snelheid. Schakel ik terug naar benzine, dan schiet ie ervandoor, zonder probleem naar de topsnelheid.

Weet iemand waar dat aan kan liggen, misschien de verdamper?

Johnny Bult

Geplaatst door Johnny Bult (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Remke (0), 19 jaar geleden

Wanneer is je gasinstallatie voor het laatst afgesteld ?, bij de viale met dat tiptoetsje is dat een eitje. Ik doe het elke 20K, en sindsdien geen last meer van backfire.

Het reinigen van je gasverdeler wil ook wel eens helpen, verdamper kan vol zitten met sludge. zit een boutje onder daar kan je het er mee uithalen. FF warm rijden op benzine en het drupt er uit. Of die kapot is weet ik niet de mijne doet het na 250000 nog steeds perfect.

peerke8670 (0), 19 jaar geleden

Als je een koltec installatie heb moet het verdeelhuis gereinigt worden hier zit een stappenmotor op die een plunjer op en neer laat gaan deze willen wel eens stroef gaan bewegen door verontreiniging. Dus met als gevolg dat het gas niet snel genoeg wordt toe gevoerd.

Johnny Bult (0), 19 jaar geleden

Wat wordt er dan afgesteld? Tiptoetsje ken ik ook niet.
Het is geen koltec instalatie, ik denk een Vialle. Ik kan het merk en type van de verdamper niet meer aflezen. Op een slang bij de gastank staat Vialle.
Ik denk erover om de verdamper uit elkaar te halen. Daarvoor heb ik een revisieset nodig. Ik woon in de buurt van Adam en Utrecht. Weet iemand een goed adres voor LPG techneuten?
Mensen alvast bedankt voor de reacties!
John

Remke (0), 19 jaar geleden

Bij mijn instalatie (1992) heb ik een toptoets met linksboven een ledje dat aangeeft of je op gas of benzine rijdt. Maar ouderen hebben een wipschakelaar dat kiest tussen benzine of gas.

Maar ik zou gewoon ff in de gids kijken, afstellen kost ongeveer 20 euro en moet elke 20k gebeuren, zorg dat je uitlaat van voor tot achter perfect dicht is anders kunnen ze hem niet goed afstellen.

Johnny Bult (0), 19 jaar geleden

bedankt, als ik van de week tijd heb zal ik op zoek gaan naar een gas-specialist

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.