Mazda 323 f: ventilator

Bouwjaar: 1991

de ventilator slaat niet aan de motor al een paar keer aan de kook gehad ventilator/zekering zijn goed en thermoschakelaar weet ik niet kan ik niet vinden alleen een sensor in de thermostaat met een aansluiting weet iemand of dat hem dat is en kan je die doorverbinden ofzo

smoky bear

Geplaatst door smoky bear (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, om hem even buiten alles om te testen zou je even een draad ( NIET TE DUN ) gelijk van de accu kunnen pakken dus plus en min, rechtstreeks op de ventilatormotor aan te sluiten ( wel even kijken wat de plus of min zijn aan de motor meestal de draad waar bruin in voor komt is de min )( kan ook zwart zijn )

( of even met een spanningszoeker meten ééne kant op de plus van de accu..!! en met de anderekant de min zoeken .. op de ventilator, brand het lampje..? dan is dat de min..!

zo kun je hem testen buiten alles om,,, doet hij het niet dan vervang hem maar...!!


paul,

smoky bear (0), 19 jaar geleden

de ventilator is wel goed alleen de thermoschakelaar weet ik niet ik weet niet waar die zit

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

thermoschakelaar zit waarschijnlijk in de radiateur .even stekker eraf draadje erover heen zetten. draait alles dan is je schakelaar stuk die moet je dan even vervangen.Als je dan toch bezig ben kijk dan gelijk even naar je koelvloeistof.En dan wel naar de vorstbeveiliging.

groeten michael

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo, meestal altijd in de radiator...!! of..? op het thermostaathuis...!!( altijd in het koelsysteem...!!)

paul,

peerke8670 (0), 19 jaar geleden

de ventilator schakelaar bevindt zich net onder de ontsteking als je deze los trekt moet de ventilator gaan draaien. Het is een stekker met een enkele draad

Remke (0), 19 jaar geleden

@ Perke, bij deze mazda moet je deze met het chassis verbinden en dan begint de fan. Bij toyota is dit bv andersom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.