Mazda Premacy: Premacy slaat af...

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: DITD

We hebben het volgende probleem
Als klant auto start smorgens en weg rijd dan valt hij na 100 meter uit. Auto is gelijk weer te starten en loopt als een zonnetje!
Eerst was de klacht bij koud weer. Maar dat is al verandert naar eigenlijk iedere start smorgens en Vorige week was het 2 keer op een dag al.
We hebben al diverse dingen uitgewisselt: Spillvalve, IDM module. Egr al uitgeschakeld. niets blijkt te helpen.
enige foutcode die telkens weer terug komt is IDM module defect. maar deze hebben we al gewisselt en helpt niet tewijl bij andere auto wel goed werkt.
Ook hebben we de IDM module en ECU aan een extra massa gelegt. ook niet geholpen
Aan de hand van een werkplaatshandboek hebben we de bedrading gecontroleert en relais gecontroleerd niets is is slecht of geeft een probleem
Omdat het probleem dus niet altijd aanwezig is blijft het moeilijk zoeken. Heeft iemand dit wel eens mee gemaakt??

ik hoop een oplossing te kunnen vinden. Denken jullie mee??

BVD

SciroccoGT

Geplaatst door SciroccoGT (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Stel dat je alleen stationair zou draaien valt de motor dan ook uit? Probeer goed na te gaan en uit te vragen wat voor omstandigheden en wanneer precies de storing optreed. Bij een bocht of zo, altijd van huis af naar werk en/of ook van werk af naar huis?
Koude of steenkoude motor(temperatuursensor?)
Ik neem aan dat je zelf al heb proefgereden.

SciroccoGT (0) PRO, 15 jaar geleden

Marcel,
Probleem komt ok voor als motor stationair blijft draaien.

Ben vanmiddag aan het meten geweest. Probleem kwam vaker voor nu en heb het vandaag ok 2 keer zelf mee gemaakt in 1 proefrit. vermogen valt ineens weg en bij intrappen van koppeling slaat hij na wat stoten af. Bij terug komst uitgelezen. weer fout: Defecte IDM module. Heb deze gelijk gewisselt met een andere. en probleem niet meer geweest. Morgen proberen we het weer. Wel is nu het gloeilampje d'r bij gaan knipperen. Collega had vorige week de egr al afgesloten maar daar zat heel de storing niet in.Nu is alles weer terug gebouwd maar blijft het lampje nog knipperen.

Heb alle slangetjes gecontroleerd de regelklepjes en het relais in zekering kast gecontroleerd.Isallemaal goed. morge even met de vacuumpompje proberen of de klep niet vast zit. Wat ik wel denk.
Heel feest om die er af te krijgen.

Als de storing van de IDM module terug komt moeten we toch nog een keer de bedrading controleren wel vreemd is dat het eerst bij koud weer was en nu al met enige regelmaat en niet altijd!!!

ik hou jullie op de hoogte

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

succes! het lijkt op een storing die steeds heftiger aan het worden is. Kun je rijdend uitlezen?
Kun je mij uitleggen wat een IDM module precies doet?

SciroccoGT (0) PRO, 15 jaar geleden

Goede dag.

Sorry dat ik jullie niet op de hoogte heb gehouden maar..... EGR storing niet gevonden. Heb niks gevonden alles gecontroleerd en niks was er aan de hand. alles weer aangesloten. is de storing verdwenen en niet terug gekomen. misschien slechte verbinding in stekker gehad.

Het uitvallen deed hij ok niet meer. Dus auto weer met klant mee gegeven. Heeft 1 dag goed gelopen en gereden.
Vanmorge telefoon: Hij doet het nu helemaal niet meer. Bij klant gekomen auto gestart doet het niet. keer op pomp relais geklopt en auto loopt weer..... rijden de straat uit valt uit krijgen niet meer aan de gang. weer op relais geklopt. auto start weer. dus probleem gevonden misschien. morge nieuw relais monteren en weer proberen.
Bij doormeten van relais is alles goed. misschien blijft hij hangen om vage reden of ergens niet altijd goed contact.

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Je zou het relais kunnen doorlussen om te testen.

SciroccoGT (0) PRO, 15 jaar geleden

Probleem was dus het pomprelais. Probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.