Mazda Premacy: slechte koudstart

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTI

Nu het 's ochtend wat kouder wordt heeft mijn Mazda (+- 245.000 km ) startproblemen. Nadat het lampje van de gloeispiraal uitgaat, begint deze vervolgens om de 1 a 1.5 sec. te knipperen. In deze toestand is de auto ook echt niet te starten. Ook bij doorstarten lukt het niet. Pas na veelvuldig van het contact halen en weer op het contact zetten slaat hij aan (het knipperen is dan gestopt). Ik heb de weerstand van de gloeispiralen afzonderlijk gemeten; deze is in koude toestand voor alle 4 apart 1 OHM. Als de auto warm is is het starten geen enkel probleem, en tijdens het rijden merk je er verder niets aan.
Wie heeft er nog tips?

Alvast bedankt,

Arjan

avdleest

Geplaatst door avdleest (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik denk dat er wat mis is met je start-blokkeerring, probeer de tweede sleutel eens, en als dat niet helpt laat hem eens uitlezen op fout-code's.

avdleest (0), 15 jaar geleden

Harry,

Bedankt voor je tip. Waarom zou het probleem dan alleen bij een koude start aanwezig zijn?

Groeten,

Arjan

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Dit zou kunnen ontstaan door het warmer of kouder worden van print-plaatjes of stekker-aansluitingen.

Nico8119 (0), 15 jaar geleden

Als het voorgloeilampje knippert, dan lijkt het mij dat er een storing in het motormanagement zit. Eerst maar eens laten uitlezen. Bij mijn 323 is er een apart lampje voor de startonderbreker.

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als het gloeispiraal-lampje blijft knipperen is er inderdaad een storing aanwezig. Dus even laten uitlezen!

avdleest (0), 14 jaar geleden

Uiteindelijk ben ik vermoedelijk van het ene probleem overgegaan in het volgende. Er is een andere spill valve gemonteerd. Daarna (of tijdens de dezelfde periode) stopte de auto er ongeveer 2 seconde na starten mee. Ook weer knipperen van de gloeispiraal. Uiteindelijk bleek het het relais van de Fuel Shut Off Valve te zijn. Als je googled op "ECD-V5 denso" kun je een dokument vinden waar het voor de denso pomp staat beschreven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.