Mazda Premacy: na vervangen distributieset niet meer starten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Heb het volgende probleem na een vervelend rateltje aan de kant van mijn distributieriem te horen heb ik op aanraden van de dealer de kleppendeksel verwijdert en zoals de man al gezegd had was mijn veer geknapt van de spanrol.
Deze moest dus vervangen worden, heb metteen de riem en de rol met veer vervangen geheel weer op tijd gezet maar wil vervolgens niet meer starten.
Hij hangt er tegen aan maar slaat niet aan ook geprobeert met vlugstart maar dit ploft in het lucht filter. Duid dus op een verkeerd moment van onsteking. een vriend van me heeft gecrontroleerd of hij inderdaad goed op tijd staat dat was dus wel het geval. Zou dit een geval van een defecte BDP sensor kunnen zijn? De dealer zei dat deze bijna nooit stuk gaan iemand ervaring??

hjvdveen

Geplaatst door hjvdveen (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de auto VOOR het vervangen van de riem wel goed liep en startte, dan denk ik dat ie toch niet goed op tijd staat. Merktekens op de nokkenassen moeten exact recht tegenover elkaar staan, merkteken op de krukas (inkeping) en op het blok (pijltje) eveneens. Succes!

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan van alles zijn, maar ga er eerst maar van uit dat er wat mis is gegaan bij montage nieuwe riem. Of niet op tijd of tijdens sleutelen ergens een stekker los ofzo..

hjvdveen (0), 15 jaar geleden

Zoals ik al zei heb hem al laten controleren of deze op tijd staat en dat staat hij!! betreft een dubbelle nokkenas met op de achterste nokkenas tandwiel de I en voorste de E deze staan recht tegen overelkaar en de krukas bij de inkeping naar boven moet goed zijn!!

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

Raar...geen stekker los van BDP sensor of Nokkenassensor?

hjvdveen (0), 15 jaar geleden

Nee kabels zitten vast als ik start zonder de bdp censor of nokkenas censor vonkt hij niet.
de ene keer heb je het idee dat hij hem pakt start je daarna weer draait hij alleen maar rond en doet hij niets

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Henk,

Ben je in het bezit van een compressie meter? Als de distributie niet goed staat zie je dit direct aan de compressie waarden.

Zijn de bougie's soms drijfnat doordat de motor verzopen is.

Hans

hjvdveen (0), 15 jaar geleden

zitten nieuwe bougies in deze waren wel nat heb ze al gereinigd, maar kan de compressie niet meten.

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=hjvdveen]Zoals ik al zei heb hem al laten controleren of deze op tijd staat en dat staat hij!! betreft een dubbelle nokkenas met op de achterste nokkenas tandwiel de I en voorste de E deze staan recht tegen overelkaar en de krukas bij de inkeping naar boven moet goed zijn!![/quote]
Het startgedrag wat jij beschrijft doet mij echt denken dat je het zaakje toch niet op tijd hebt staan.
Als de motor VOOR de reparatie wel goed liep (afgezien van dat bijgeluid), dan moet je iets fout hebben gedaan dat kan niet anders.

Simpele check: haal het kleppendeksel eraf, zet de 1e cilinder in BDP, en kijk bij de 1e cilinder hoe de nokken op de nokkenassen staan.
De nokken van de inlaatkleppen moeten naar de voorruit gericht staan, de nokken van de uitlaatkleppen moeten naar de radiateur gericht staan.
Wat voor merk/type (onderdeelnummer?) distributieriem heb je?

hjvdveen (0), 15 jaar geleden

Harald1980, heb net de deksel losgemaakt en gechecked wat jij hebt beschreven klopt als een bus staat exact zo. de riem is van Gates Powergrib nummer 5356xs.

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

heb je dan de bougiekabels misschien verkeerd om geplaats? Bobine op 2e cilinder, daarvandaan kort kabeltje naar de 3e cilinder. Bobine op 4e cilinder, lange kabel naar de 1e cilinder.

hjvdveen (0), 15 jaar geleden

zit inderdaad zo als beschreven, maar BDP sensor is geen optie? heb net nog weer gestart pakt hem bijna drie vier slagen en ploft en slaat af daarna weer starten helemaal niets, weer starten idem dito ploffen bijna lopen met startmotor mee maar niet aanslaan.

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

BDP sensor gaat werkelijk nooit stuk, evenals nokkenassensor. Heb je de BDP sensor losgehaald van het blok?

hjvdveen (0), 15 jaar geleden

nee heb ik niet losgehaald maar leek mij een van de weinige dingen die met de ontsteking te maken heeft die stuk zou kunnen zijn!

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

Blijft een raar verhaal, wat kan het dan nog meer zijn... Aan de achterkant van de krukaspoelie zit een getande ring die voor het signaal zorgt op de BDP sensor. Mogelijk is/zijn 1 of meerdere tanden verbogen?

hjvdveen (0), 15 jaar geleden

Is zeker een raar verhaal heb al meerde monteurs gesproken hebben allemaal de conclusie dat hij niet op tijd staat, maar ja dat is het niet
net de tanden van de poelie gecrontroleerd zien er keurig uit is het helaas ook niet.

Maar de klacht die ik beschrijf kan niet bij de sensoren wegkomen?

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan absoluut, maar ik weet uit ervaring dat als een motor na reparatie niet start dat dit 99% van de keren toch een foutje is geweest bij de/montage..

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

Alles kan natuurlijk....een sensor kan een keer de geest geven. Maar in de 9jaar dat ik bij Mazda werk heb ik nog nooit een Premacy 1.8 gezien met een kapotte BDP sensor.

hjvdveen (0), 15 jaar geleden

Is uitlezen bij de dealer een optie om het probleem te achterhalen?

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat zou je kunnen doen. En even het verhaal erbij vertellen wat je hier op Problemcar ook hebt uitgelegd, dat maakt het voor de garage misschien ook wat duidelijker. Maar hoe krijg je de auto bij de dealer?

hjvdveen (0), 15 jaar geleden

dat wordt slepen ben ik bang voor!

Harald1980 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat vrees ik ook...! Laat ons hier dan even weten wat het probleem was/is, vinden wij ook wel interessant! Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.