Mazda Premacy: "Hikkend" rijden bij lage snelheden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 HP

Onze Premacy "hikt" bij langzaam rijden en lage toeren op bijvoorbeeld een 30 km/u weg. Het lijkt of hij continue heel even in houdt en dan weer oppikt, weer in houdt en dan weer oppikt. Waar zou ik kunnen beginnen met het stellen van de juiste diagnose?

Bovendien een wat algemener probleem. De airco krijgt de binnenzijde van de ruiten in deze koude tijden niet snel condens vrij. Iets waarvoor de airco bij uitstek van pas komt. Is dit een simpel op te lossen probleem. De unit op zich lijkt wel goed te werken, want de temp. zakt netjes naar zo'n 7 graden in de "koud-stand".

Alvast bedankt voor de hulp!

Jaymzzzz

Geplaatst door Jaymzzzz (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda Premacy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Premacy DITD (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Op de eerste vraag kan ik geen antwoord geven,

op vraag 2 zet ik de circulatiestand op 2 en dan alleen op de voorruit. Meestal een aantal graden warmer dan de buitentemperatuur. Op deze manier krijg ik mijn Premacy goed condensvrij.

Succes

Jaymzzzz (0), 15 jaar geleden

[quote=Premacy DITD]op vraag 2 zet ik de circulatiestand op 2 en dan alleen op de voorruit. Meestal een aantal graden warmer dan de buitentemperatuur. Op deze manier krijg ik mijn Premacy goed condensvrij.[/quote]
Bedankt voor de tip, maar dat werkt dus ook niet zoals het zou moeten.....

Premacy DITD (0), 15 jaar geleden

hoe zou je het dan willen zien dat het werkt? mijn diesel is na een een aantal minuten geheel condensvrij. dat moet toch geen verschil maken met benzine?!

hoe stel je je ventilatie in wanneer je het zaakje condensvrij wil hebben?

Bertvb (0), 15 jaar geleden

Hi,

Mijn Premacy (bj 2000) had dit ook. Het kan een vervuilde stappenmotor zijn. (kun je evt. zelf schoonmaken; hier is een topic over) maar ook een bobine die, als íe warm is, af en toe uitvalt. Later werd het zo erg dat íe echt op 2 cylinders ging lopen. je ruikt dan ook benziine uit de uitlaat.
Bobines vervangen en probleem opgelost.

met vr. gr, Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda Premacy of stel zelf een nieuwe vraag.