Mazda CX-5 2017: Problemen met buitenspiegels

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: PE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 121

Ik heb reeds meerdere jaren problemen met vooral mijn linker buitenspiegel. Beide motoren van de spiegels zijn onder garantie al eens vervangen.
Als ik de auto ontsluit, dan klapt niet altijd de spiegel open van deze deur. Deur bestuurder wordt geopend. Wil ik de kofferbak daarna open doen, dan zit deze nog op slot.
Ik moet eerst de deur weer sluiten; op slot doen en mogelijk kan dan de kofferbak wel open.
Ook gebeurt het regelmatig, dat bij aankomst en na het uitzetten van de motor de linkerspiegel al dichtklapt, terwijl de deur nog niet geopend is.
Ook gebeurt het regelmatig in dezelfde laatst beschreven situatie, dat de spiegel 3x een “klakkend” geluid maakt alsof de spiegel zit te hikken omdat hij naar buiten wil gaan, maar het niet doet.
Wie heeft ook dit soort problemen of gehad en weet een oplossing?

K. Prins

Geplaatst door K. Prins (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda CX-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

K. Prins (0), 1 jaar geleden

Helaas geen enkele reactie gehad, maar mogelijk is dit ook maar gelukkig omdat niemand dan problemen heeft met spiegels en achterklep.
Daarom zelf nog maar weer eens gezocht op internet en toen kwam ik op dit forum de volgende link tegen: https://problemcar.nl/topic/mazda/koffer...
Gelukkig belde mijn dealer, dat ze wilden proberen mijn problemen op te lossen. Daar vrijdag geweest en hun geconfronteerd met de mogelijke oplossing van vervangen linkerportierslot.
Gelukkig hebben ze mijn probleem gedeeltelijk kunnen reproduceren en was er nog een andere monteur bekend met deze problemen en oplossing.
Vandaag bericht gehad: slot wordt onder garantie na bijna 5 jaar vervangen. Keurige oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda CX-5 of stel zelf een nieuwe vraag.