Mazda 323: Rammel in de ophanging

Bouwjaar: 1999

Ik heb het volgende probleem met mijn Fastbreak uit 1999. Bij ongelijk wegdek en drempels hoor ik geluiden uit de ophanging komen. Nu heb ik mij laten vertellen dat het de stabilisatorstokjes/stangetjes de boosdoeners kunnen zijn.
Waar zitten deze stabilisator stangetjes? Kan iemand me er naar toe leiden (schriftelijk). Ook hoe je dit kunt (hoe ik dit zelf kan) nagaan of dit inderdaad het probleem is?
Als ik dit probleem wil (laten) oplossen is dat dan een kostbare grap en een arbeidsintensieve ingreep?

Groet Ralph

Ruiters

Geplaatst door Ruiters (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mazda 323? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Jack T (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Ralph, voor 99,99% zijn het de stab.eindjes 4 stuks, achter ieder wiel zit een stab.eindje, om te controleren welke speling heeft gaat het beste op een hefbrug.
Als je handig bent met een kleine haakse slijper kun je ze zelf vernieuwen.
kosten +/- 25,- p.st.
Vervangingstijd +/- 20min. p.st.

Ruiters (0), 18 jaar geleden

Ik zal er de eerstvolgende keer bij de garage eens een analyse van laten maken of het inderdaad de stab.stokjes zijn. Dank voor je info!

Ruiters (0), 18 jaar geleden

Vandaag heeft de Mazda zijn 90.000 km beurt gekregen en heeft de garage bevestigt dat deze stabilisatorstangetjes speling vertonen. Prijs voor dit grapje kost me circa 85 euro per stuk en er moeten er twee vervangen worden. Dit is wel bij de officiële dealer. Ik schrik echter van de prijs. Is dit dan ook een normale prijs voor deze originele onderdelen? namaak onderdelen kosten ongeveer 15 p.st. minder bij de dealer. Vind ik nog steeds een stijve prijs. Zijn er plaatsen waar ik eens moet gaan kijken waar deze dingen goedkoper te krijgen zijn?

Ruiters (0), 18 jaar geleden

Ik heb ze nog niet laten vervangen al heb ik laatst van mijn broer begrepen dat je het probleem (tijdelijk) zou kunnen oplossen door deze stab.stangetjes in te smeren met heel erg dik vet. Misschien is dit een goede tijdelijke oplossing. Als dit niet werkt dan gaat de auto binnenkort naar een universele garage en worden ze simpelweg gewoon vervangen. Met momenten stoort het geluid me helemaal niet en vervolgens rijd ik over ongelijk wegdek en dan stoort het me na een tijdje weer wel.

Maar goed, ik ga de raad van mijn broer eens opvolgen...

Ruiters (0), 17 jaar geleden

Problemen zijn opgelost, nieuwe stab.stokjes laten plaatsen bij de lokale Bovag autogarage. € 100 heeft het me gekost. Niet te duur dus!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mazda 323 of stel zelf een nieuwe vraag.